Bøger / skønlitteratur til børn

Cirkeline - tæl til 10


Beskrivelse


Billedbog. Cirkeline, Frederik og Ingolf går ud i haven for at tælle ting. De tæller fra 1-10 og de får en ridetur på sneglene, spiser jordbær og meget andet.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 28. apr. 2009

af

af

Else Lerche

d. 28. apr. 2009

Billedbøgerne om Cirkeline og hendes musevenner er for de 2-5 årige. Cirkeline - tæl til 10 er velegnet, når børn skal lære at tælle.

Cirkeline bliver til udgives i anledning af Hanne Hastrups 40 års forfatter- og tegnerjubilæum. Den har afsæt i Cirkeline, 1969. Formatet er mindre, teksten er kortere og skrevet i et lettere, enklere, mere nutidigt sprog. Afsnit er taget ud, fx det om skovalfen Nisse. Til gengæld er klaver og bien Ib fra Cirkeline flytter til byen, 1998 med. Illustrationerne er nytegnede, i den velkendte streg, nogle motiver er de samme, andre nye, alle er i varme, stærke farver. I Cirkeline - tæl til 10 er illustrationerne også i stærke, varme farver. Den dialogrige tekst er skrevet i et enkelt og varieret sprog. Cirkeline, Frederik og Ingolf går ud i haven for at tælle ting, i tilgift får de andre sjove oplevelser. De tæller 1 ost, 2 valmuer, 3 snegle osv. De slutter med 10 stjerner. Tallet, man tæller til, står med tal på opslagets nederste højre hjørne. Forsiden viser det er Cirkeline-bøger.

Tællebogen føjer sig ind i rækken af tælle-billedbøger, der i tilgift har en levende, lille historie. Cirkeline bliver til har samme format og tekstmængde som God jul Cirkeline, 2000, og tegneren er en hun. Illustrationerne er en del mere indbydende end i Cirkeline.

Det er i samspillet mellem de livlige tekster og de herlige illustrationer, at historierne folder sig ud. Cirkeline vil leve i bedste velgående mange år endnu.