Bøger / skønlitteratur til børn / roman

Cirkeline


Beskrivelse


Om pigen Cirkeline, der er så lille, at hun bor i en tændstikæske, og om hendes oplevelser med sine venner, musene.

Anmeldelser (3)


Bibliotekernes vurdering

d. 19. dec. 2018

af

af

Erik Godske

d. 19. dec. 2018

Titelfiguren, den lille pige med det runde ansigt og strithåret, er velkendt fra adskillige fjernsynsudsendelser og elsket af de mindste seere. Derfor skal billedbogen om hende også nok blive en bestseller på alle biblioteker, hvor der kommer børn, ikke mindst fordi bogen er god med en ret enkel tekst, der forstås flra 3-4 års-alderen og kan læses fra 9 år, og med en mængde billeder, der er skarpttegnede og klare i farverne samtidig med at de fortæller hele historien.


Bibliotekernes vurdering

d. 19. dec. 2018

af

af

Margit Christensen

d. 19. dec. 2018

Et glædeligt gensyn med fjernsynets Cirkeline, tegnerens lille charmerende husalf, som holder orden på skrivebordets mange penne og blyanter. Efter en kort præsentation af Cirkelines tilblivelse berettes om flere af hendes oplevelser med musefamilien, fortalt gennem velskreven tekst og farveglade illustrationer, som stemmer nøje overens for hver side. Teksten kan desværre ikke læses før 3. klasse, men bogen egner sig fint til oplæsning. Anbefales til alle børnebiblioteker.


Bibliotekernes vurdering

d. 18. dec. 2018

af

af

Knud Stadelund (skole)

d. 18. dec. 2018

Den velkendte og populære billedbog om Cirkeline og hendes venner, musene Frederik og Ingolf, udsendes her i et nyt og uændret oplag. Cirkeline og musene spiller teater, sætter drager op,laver cirkus og kælker. De møder Nisse med trylleagernet og besøger jordrotterne i deres hule underjorden. Endvidere lærer Cirkeline musene, hvordan de undgår at blive fanget af katten. Dennedejlige og nærmest klassiske billedbog, der begejstrede 70'ernes børn, har fortsat gennemslagskraft hos vore dages børn. De morsomme og livfulde illustrationer er en kombination af billeder i klarepastelfarver og billeder holdt i s/h og rødt. Teksten kan selvlæses fra 3.-4. klasse, hvor bogen vil have begrænset interesse. Den er velegnet til selvstændig billedlæsning samt til oplæsning ogsamtale i bh.-2. klasse, så hvis tidligere udgaver trænger til udskiftning, er her mulighed for en relevant genanskaffelse.