Bøger / skønlitteratur til børn / roman

Cirkelørkenens hemmelighed


Beskrivelse


I en verden med talende dyr, zombier, magi, lysriddere og kampinsekter rejser bondedrengen Lasser ud for at finde årsagen til den sære sygdom, som truer markerne med de livgivende plakkerplanter.

Anmeldelser (3)


Bibliotekernes vurdering

d. 1. juli 2015

af

af

Morten Halskov Jensen

d. 1. juli 2015

I en fantasyverden med magi, talende dyr og kampinsekter, drager bondedrengen Lasser ud for at finde årsagen til en sær sygdom, der truer med at lægge jorden øde. For børn i alderen 11-14 år, der kan lide en episk og spændende fantasyfortælling.

I landet omkring hovedstaden Urbem Illuminati har markerne med de livgivende "plakkerplanter" længe været ramt af en sær sygdom. Da det regerende Råd ikke kan finde årsagen til sygdommen, beslutter bondedrengen Lasser at tage sagen i egen hånd. På sin rejse får Lasser flere forbundsfæller blandt de såkaldte "animalis", der lever en slave-tilværelse i bunden af samfundet. Han knytter sig især til tyremanden Muh, panterpigen Felinia og bæverdrengen Gnaske. Sammen forsøger de at finde kilden til sygdommen. Omslaget indeholder et kort over verdenen.

En lidt lang, men gennemarbejdet og ikke mindst velskrevet fantasyroman med et levende persongalleri. En styrke ved bogen er at den har sin helt egen verden med regler, magi, skikke og konflikter. Og så indeholder handlingen et tankevækkende miks af samfundskritik og humanistisk menneskesyn.

Du vil også kunne lide forfatterens første bog Erik JernhåndOmega WaffeDen druknede, der på en sjov måde blander eventyr og fantasy. Forfatteren har også skrevet uhyggelige bøger fx Omega Waffe og Den druknedeDu vil også kunne lide forfatterens første bog Erik Jernhånd, der på en sjov måde blander eventyr og fantasy. Forfatteren har også skrevet uhyggelige bøger fx og Den druknedeDu vil også kunne lide forfatterens første bog Erik Jernhånd, der på en sjov måde blander eventyr og fantasy. Forfatteren har også skrevet uhyggelige bøger fx Omega Waffe og .


Weekendavisen

d. 10. juli 2015

af

af

Stine Reinholdt Hansen

d. 10. juli 2015


Himmelskibet

Nr. 46 (2015)

af

af

Thomas Winther

Nr. 46 (2015)