Bøger / skønlitteratur / roman

Cirklen


Beskrivelse


Krimi. Hemmeligheder og fortidens fortielser myldrer frem, da kommissær Martin Servaz hidkaldes til en universitetsby i Pyrenæerne. En lærer findes brutalt dræbt i sit hjem, og noget synes at pege mod en seriemorder fra en tidligere sag.

Anmeldelser (7)


Bibliotekernes vurdering

d. 6. feb. 2018

af

af

Helle Winther Olsen

d. 6. feb. 2018

I den tilsyneladende fredelige universitetsby Marsac i Pyrenæerne ripper et brutalt drab på en universitetslærer op i fortiden for både studerende og den tidligere elev, politikommissær Martin Servaz. Rugende, stemningsfuld krimi for genrens kendere.

Den smukke lærer Claire findes kvalt og svinebundet i sit badekar, mens en fortumlet studerende, Hugo, opholder sig på hendes ejendom - en oplagt mistænkt. I den selvstændige fortsættelse af Iskold død, er seriemorderen Hirtmann tilsyneladende også på spil igen. Flere spor på gerningsstedet peger i den retning for kommissær Martin Servaz, der ydermere har flere plagsomme minder fra universitetsbyen, hvor han selv tilbragte nogle studieår. Det var også her, han blev svigtet af den selvsamme Marianne, som nu beder ham hjælpe hendes mistænkte søn Hugo. Hemmeligheder og fortielser dukker op fra fortiden.

Rost og prisbelønnet forfatter skriver dygtigt og med klassiske referencer og litterære citater. Man er godt underholdt i selskab med den tænksomme og begavede kommissær med det mørke sind og hans skæve, tidstypiske medarbejdere. Denne bog holder ikke helt samme tændingsniveau som forgængeren og er også lidt vel lang, men den bringer liv til nogle stærke karakterer og fastholder en realistisk sprogtone og en unik mørk stemning.

Minier minder om sine franske krimikolleger Pierre Lemaitre og Jean-Christophe Grangé, selv om ondskaben fylder mere hos Grangé.


litteratursiden.dk

d. 22. feb. 2018

af

af

Arne Larsen

d. 22. feb. 2018

Fremragende fransk krimi af den hårdkogte slags. Anden del af serien om politimanden Servaz er en frydefuld fornøjelse og fuldt på højde med etteren. Minier, som på fransk allerede har fået udgivet f...


Politiken

d. 10. mar. 2018

af

af

Bo Tao Michaëlis

d. 10. mar. 2018


Berlingske tidende

d. 3. mar. 2018

af

af

Merete Reinholdt

d. 3. mar. 2018


Information

d. 16. mar. 2018

af

af

Kamilla Löfström

d. 16. mar. 2018