Bøger / skønlitteratur til børn / roman

Cirklen


Beskrivelse


Fantasy. Seks gymnasiepiger og skolens pedel mødes i en nedlagt folkepark. De ved ikke, hvordan de er havnet her. Kort forinden har en af skolens drenge, Elias tilsyneladende begået selvmord, og pigerne ved endnu ikke, at det har noget at gøre med deres natlige møde i det røde måneskær.

Anmeldelser (3)


Bibliotekernes vurdering

d. 19. sep. 2011

af

af

Vera Hollerup

d. 19. sep. 2011

Denne bog henvender sig til fantasy-læsere fra 12 år. Bogens flotte og stilfulde forside viser med tydelighed, at her er tale om en bog med okkulte og bloddryppende elementer.

Mats Strandberg er journalist på Aftonbladet, og Sara Elfgren er manuskriptforfatter. Cirklen er det svenske pars første samarbejde. En nat, hvor månen lyser med en besynderlig rød farve, mødes seks unge gymnasiepiger og skolepedellen i en af Engelfors' nedlagte folkeparker. De er alle hekse, og de er udvalgt til at bekæmpe den ondskab, der lige nu breder sig ud fra byen. De er alle i besiddelse af en speciel kraft, men skal først finde frem til den og lære at beherske den, og de skal lære at samarbejde. Det er en velskrevet og spændende bog. De okkulte begivenheder bliver på en fin måde vævet sammen med de unge menneskers sociale og psykologiske baggrund. Dagligdagen og den klaustrofobiske livsform i den svenske by er beskrevet med klogskab og indlevelse. Det er en beskrivelse af marginaliserede unge, der lever enten med alkoholiserede forældre eller med materielt velstillede forældre i overbeskyttede miljøer. De unge udvikler sig i løbet af historien.

Læserne bør også stifte bekendtskab med serien Magiens cirkel, 2001 af Tamora Pierce. Den omhandler også unge kvinder, der skal lære deres trolddomskræfter at kende. Den udspilles til gengæld i et middelalderligt feudalsamfund.

Meget spændende bog for unge fra 12 år. Formår virkeligt at fastholde læseren. Fin skildring af magiens verden.


Jyllands-posten

d. 3. nov. 2011

af

af

Karen Lise Søndergaard Brandt

d. 3. nov. 2011