Bøger / faglitteratur til børn

Cirkus


Beskrivelse


Opgaver hentes på www.fagliglaesning.dk.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 11. juni 2014

af

af

Henrik Munch Jørgensen

d. 11. juni 2014

Endnu en god fagbog i forlagsserien Faktisk!. Denne gang er emnet cirkus. Et emne som der findes meget lidt litteratur om for målgruppen. Bogen kan læses af børn fra 7 år og er velegnet undervisningsmæssigt i forbindelse med faglige læsekurser eller små emneopgaver i indskolingen.

Bogen er skrevet af Nina Sahl, som også har skrevet mange af seriens øvrige udgivelser. Hun giver læseren en letlæst introduktion på lix 13 til cirkusuniversets mange elementer. Blandt emnerne er jonglør, linedanser, vilde dyr, akrobatik, børn i cirkus og Cirkus Summarum. Bogen er opbygget i seriens velkendte stil, hvor de enkelte emner præsenteres over et tosidet opslag, hvor den ene side er en illustration, og den anden side indeholder selve grundteksten og ordforklaringer. Bagerst i bogen findes en faktaside, som kort repeterer det læste, et stikordsregister samt en side med inspiration til videre fordybelse i emnet.

Jeg har ikke kendskab til tilsvarende fagbøger om cirkus til selvlæsning i indskolingen, og der udgives generelt meget få bøger om emnet. Men for målgruppen findes der dog billedbøger, billedfagbøger og lidt sværere fagbøger, som en voksen læser kan læse sammen med dem.

God fagbog til den første selvstændige læsning om et emne, der findes meget lidt litteratur om. Bogen indgår i serien Faktisk! og lever op til seriens høje standard.