Bøger / skønlitteratur til børn / roman

City surfer


Beskrivelse


Jeg-fortælleren er trainsurfer og mødes med ligesindede. Vennen Kasper vil lave et farligt stunt - han vil stå op. Han springer på toget inden han får advarslen "gør det ikke".

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 3. apr. 2014

af

af

Karsten Boll

d. 3. apr. 2014

Målgruppen er if. forlaget børn og unge fra 10 år, hvor jeg skønner målgruppen nærmere er læsetrætte unge fra 12 år, der begynder at interessere sig for ungdomstrends som citysurfing, graffitimaling mv.. Læseteknisk kan børn fra 10 år (4. klasse) sagtens læse bogen, men indholdsmæssigt ligger målgruppen højere.

Dette er forfatterens første børnebog - udgivet i samarbejde med Statens Kunstråd - og med Turbine forlagets illustrator Søren Klok (Gustav går til fodbold (13/43), Lær at tegne karakterer (12/33) og Rocklex (09/50)). I graphic-novel stil handler teksten om jeg-fortælleren, der har hugget dåsecolaer og pastiller i 7-Eleven og derefter train-surfer med S-tog. Der er et fint samspil mellem billeder og tekst - med de tanker, der farer gennem fortællerens hoved. Samtidig fortælles om train-surfings 4 regler. Jeget mødes med en pige, der er sluppet heldigt fra et uheld under train-surfing og endnu to venner. Den ene vil afprøve at stå op og holde sig fast vha. sugekopper, mens jeget skal filme ham. Det kommer til at koste ham livet, og jeget tages med af politiet.

Blæsbjergs Flugten (11/47) har også en bihandling med train-surfing for målgruppen 13-16 år, hvor denne mere direkte omhandler temaet for gruppen 12-15.

Bogen giver et fint billede af tidens trang til at udfordre og eksponere sig på mange måder, her i form af train-surfing. Til ungdomsafdelingen i børnebiblioteket og skolens pædagogiske læringscenter.