Bøger / faglitteratur til børn / undervisningsmaterialer

Civilisationernes verdenshistorie : Vesten, Mellemøsten og Kina efter 1500


Beskrivelse


Verdenshistorien efter 1500 skildret gennem de tre civilisationer, den konfucianske, som omfatter Kina og de østasiatiske kulturer, den islamiske, hvis centrum er Mellemøsten og den kristne, som omfatter både det romersk-katolske og det græsk-ortodokse Europa.

Anmeldelser (4)


Bibliotekernes vurdering

d. 15. maj 2018

af

af

Sanne Mendel

d. 15. maj 2018

Oplysende og spændende bog om verdenshistorien igennem de sidste 500 år, med særlig fokus på de tre store civilisationer: Den vestlige kristne, den mellemøstlige islamiske og den kinesiske. For alle som interesserer sig for verdenshistorien samt for studerende på gymnasiet.

Forfatter og cand.mag i historie og dansk, Carl-Johan Bryld, ønsker med sin bog at anlægge et nyt perspektiv på de sidste 500 års verdenshistorie. Bogen tager udgangspunkt i tre markante civilisationer, hvordan de er opstået og hvordan de har påvirket og skabt den nuværende verdenssituation. Bogen er illustreret og udstyret med en række verdenskort undervejs.

En velskrevet bog som er et must for den historieinteresserede læser. Carl-Johan Bryld formidler vidende og dybdegående om civilisationernes historie. En meget intens og lærerig læseoplevelse.

Bogen er en ny udgave af Civilisationernes verdenshistoriePolitikens verdenshistorie fra 2017. Den nye udgave er væsentligt opdateret og ændret bl.a. er der i den nye udgave ikke længere "Arbejdsspørgsmål" efter hvert afsnit. Der er også væsentlige forskelle i underoverskrifter og afsnit samt i hele tekstafsnit undervejs i bogen. Ønsker man at læse en anden bog om verdenshistorien, kan bogen Politikens verdenshistorie anbefalesBogen er en ny udgave af Civilisationernes verdenshistorie fra 2017. Den nye udgave er væsentligt opdateret og ændret bl.a. er der i den nye udgave ikke længere "Arbejdsspørgsmål" efter hvert afsnit. Der er også væsentlige forskelle i underoverskrifter og afsnit samt i hele tekstafsnit undervejs i bogen. Ønsker man at læse en anden bog om verdenshistorien, kan bogen anbefales.


Kristeligt dagblad

d. 5. juli 2018

af

af

Søren Chr. Hindsholm

d. 5. juli 2018