Bøger / faglitteratur til børn / biografier

Claude Monet


Beskrivelse


Om den franske maler Claude Monets (1840-1926) store betydning i moderne kunsthistorie som en af grundlæggerne af impressionismen.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 27. dec. 2016

af

af

Lotte Klemens Thomhave

d. 27. dec. 2016

Fagbog om den franske maler Claude Monets store betydning i moderne kunsthistorie i ny oversat serie om inspirerende kunstnere. Til undervisning for børn i billedkunst.

Claude Monet (1840-1926) beskrives som en fransk maler, der fornyede malerkunsten og banede vejen for "en bevægelse, der blev kendt som impressionisme". I 19 opslag med tekst og billeder fortælles om Monets arbejde fra hans tidlige tegninger i skoletiden til hans ældre malerier af åkanderne i sin have. Vi får at vide, at samtidens kritikere ikke påskønnede Monets tidlige billeder, de forstod fx ikke, at han foretrak at male udendørs eller hvorfor han ville indfange de flygtige indtryk i skitseagtige penselstrøg. Udfra konkrete eksempler fremhæver teksten det unikke ved Monets teknik og sammenligner den med malere fra hans samtid og eftertid. Bogen er en del af en ny oversat serie med titlen "Inspirerende kunstnere".

De korte opslag og teksten med konkrete eksempler er inspirerende. Bogen vil desværre fortælle og vise for meget på for lidt plads, og det er gået ud over billederne, der er blevet alt for små.

Billederne får mere plads i Claude MonetMonet for børnLinnea i malerens have fra 2004 i serien "Kunstnere i deres verden". Til gengæld er der leget med fortællesynsvinklen i Monet for børn og i Linnea i malerens haveBillederne får mere plads i Claude Monet fra 2004 i serien "Kunstnere i deres verden". Til gengæld er der leget med fortællesynsvinklen i og i Linnea i malerens haveBillederne får mere plads i Claude Monet fra 2004 i serien "Kunstnere i deres verden". Til gengæld er der leget med fortællesynsvinklen i Monet for børn og i .Informationer og udgaver