Bøger / faglitteratur

Coach dig selv - og få hjernen med til en forandring


Beskrivelse


Forfatterne kombinerer ny hjerneforskning med coaching, så man lærer at bruge relevante hjerneområder optimalt til at nå sine mål og realisere sine drømme. Med øvelser og cases.

Anmeldelser (4)


Bibliotekernes vurdering

d. 12. jan. 2010

af

af

Ellen Lind Jensen

d. 12. jan. 2010

Da bogen er udgivet på Gyldendal Business, formoder jeg, målgruppen er ledere og konsulenter i erhvervslivet. Bogen kan eventuelt indgå i uddannelser for samme målgruppe. Ifølge bagsideteksten "...til dig, der vil styrke dit personlige lederskab, din selvledelse...". På bibliotekerne skal den formidles, da den ikke ligefrem sender indbydende signaler via omslaget.

Kjeld Fredens er hjerneforsker og Anette Prehn er sociolog og coach. De er gået sammen om at udvikle en coachingmodel, som kobler coaching med de nyeste landvindinger indenfor hjerneforskningen. Modellen er bygget op med 8 tangenter, som man lærer at spille på, selvcoachingens oktav. Metaforen er valgt, fordi mange elementer skal spille sammen for at opnå et resultat. Én tangent er fx tanker, en anden krop, en tredje værdier og så fremdeles. De hører alle hjemme i bestemte områder af hjernen og via øvelser, eksempler og illustrationer lærer man gennem bogen at spille på de enkelte tangenter.

I den omfattende coaching-litteratur ligger denne i den seriøse og ikke helt lette ende af skalaen. Inddragelse af hjerneforskningen har jeg ikke før set i sammenhæng med coaching.

Flot og seriøst udspil, hvor forfatterne kombinerer ny hjerneforskning med coaching, så læseren lærer at bruge relevante hjerneområder optimalt til at nå sine mål og realisere sine drømme. Hvis han vel at mærke overkommer bogen, for den åbner ikke sig selv og er en stor kompakt mundfuld, som det kræver en vis selvdisciplin at tygge sig igennem.


Berlingske nyhedsmagasin

2010, nr. 12

af

af

Henrik Day Poulsen

2010, nr. 12


Arbejdsmiljø

Årg. 26 nr. 1 (2010)

af

af

Niels Erik Karkov

Årg. 26 nr. 1 (2010)


Børsen

d. 22. jan. 2010

af

d. 22. jan. 2010