Bøger / faglitteratur

Coachende samtaler


Anmeldelser (3)


Bibliotekernes vurdering

2007

af

af

Jytte Bræmer

2007

For ledere, der ønsker at kvalificere samtalerne med medarbejderne.

En grundlæggende introduktion til coachingens metoder og tænkningen bag. Coaching er ikke velegnet til at nå konkrete resultater, men til at skabe bevægelse. Metoden kan med fordel anvendes til at kvalificere samtaler, specielt i professionelle miljøer, hvor fagligheden består i relationer, fx indenfor det pædagogiske og socialfaglige felt. Det kan hjælpe til at fokusere på "sagen" i miljøer, hvor tætte personlige relationer, præget af nærhed og varme, dominerer. Metoden er velegnet for lederen til at hjælpe medarbejderen med at udvide sit repertoire og få et mere nuanceret billede af situationen. Bogen kommer trods det relativt begrænsede omfang grundigt rundt om de vigtigste principper i metoden, ligesom der er lagt stor vægt på at beskrive den organisatoriske realitet, banen, spillerne og samspillet.

Mængden af litteratur om emnet er eksploderet i løbet af de seneste 3-4 år. En anden kort introduktion, der kan fremhæves, er Kjerulf: Basiscoaching, 2006.

En kort let tilgængelig introduktion til coachingens metode og tankegods. Er specielt henvendt til ledere, der ønsker bedre og mere udviklende samtaler med medarbejderne.


Børnesygeplejerske

2009, nr. 3

af

af

Dorte Marslew

2009, nr. 3


Pædagogisk psykologisk tidsskrift

Årg. 45, nr. 2 (2008)

af

af

Birgit Marott

Årg. 45, nr. 2 (2008)Informationer og udgaver