Bøger / faglitteratur

Coachingens landskaber : nye veje - andre samtaler


Anmeldelser (3)


Bibliotekernes vurdering

d. 16. feb. 2010

af

af

Ellen Lind Jensen

d. 16. feb. 2010

Bogens målgruppe vil tilhøre en akademisk kreds med interesse for nye tendenser indenfor organisation og den professionelle samtale.

Bogen har en lang række forfattere, der er tilknyttet Aalborg Universitet og konsulentvirksomheden Attractor. Coaching er et område, der er blevet opdyrket de seneste år i en sådan grad, at coaches nu lader sig certificere og melder sig ind i brancheforeninger for at underbygge deres professionalisme. Coaching er ligeledes blevet et forskningsobjekt. Og virksomhederne efterspørger kun højt kvalificerede coaches. Bogen er en smagsprøve på de felter og refleksioner forskningen er på vej ind i. Efter nogle indledende afsnit handler det næste om coaching-samtalen og hvordan den ligner og adskiller sig fra andre hjælpesamtaler. I 2. hovedafsnit handler det om coaching i organisatorisk kontekst, mens 3. afsnit går ind i et samfundsperspektiv. 4. og sidste afsnit om en ny masteruddannelse på Aalborg Universitet. Sprogligt og forståelsesmæssigt er bogen absolut for viderekomne.

Det er ikke lykkedes at finde andet om coaching i forskningssammenhæng, men bogen er den første i en ny serie Organisatorisk coaching.

Første bog i en ny serie på 5 om coaching i forskningsperspektiv. Bogen åbner op for coachingens landskaber og stiller skarpt på coachingens rolle og indflydelse i organisationssammenhæng. Tørt akademisk stof. Smal bog. Snæver målgruppe.


Psykologisk set

Årg. 27, nr. 79 (2010)

af

af

Anders Myszak

Årg. 27, nr. 79 (2010)


Arbejdsmiljø

Årg. 25 nr. 12 (2009)

af

Årg. 25 nr. 12 (2009)