Bøger / faglitteratur til børn / biografier

Columbus


Beskrivelse


Columbus er den mest berømte af alle opdagelsesrejsende. For mere end 500 år siden sejlede han tværs over Atlanterhavet. Han ville finde søvejen til Indien. Det lykkedes ikke, men her kan man læse om, hvad Columbus fandt på sin rejse. Tilhørende: CD.

Anmeldelser (3)


Bibliotekernes vurdering

d. 6. jan. 1997

af

af

Mogens Bille (skole)

d. 6. jan. 1997

I serien De små fagbøger , der er skrevet for børn fra 7 - 11 år, udkommer der bøger inden for emnerne: natur, fremmede lande, gamle dage, teknik og dyreliv. Og fra kategorien - gamle dage - fortælles med denne nye titel den til alle tider fascinerende historie om Columbus' eventyrlige oplevelser på sin søgen efter genvejen til Indien. Læseren får hele historien med - dvs. en kortfattet biografi om vor helt, hans problemer med at skaffe penge til rejsen og så selvfølgelig hans farefulde færd på Atlanterhavet. Afslutningsvis et par afsnit om Columbus' senere skæbne og spaniernes ikke særligt glorværdige meritter overfor den indfødte befolkning. På hvert sideopslag er der mindst een detaljerig illustration, som vældigt fint supplerer teksten.Der er anvendt en god, åben sats på de 32 sider. Forsideillustrationen lover eventyr og fremmede kulturer, og det er der absolut belæg for i indholdet. Jeg er stadig vældigt godt tilfreds med denne serie, som opfylder et stort behov fra slutningen af 2.klasse og helt op til 5.klasse.


Bibliotekernes vurdering

d. 6. jan. 1997

af

af

Ulla Harne

d. 6. jan. 1997

Serien henvender sig til de 7-11 årige og behandler mange forskellige emner på en enkel måde. Bogen her beskriver i små kapitler historien om Columbus fra han blev født og til hans død som en skuffet mand. Her fortælles om baggrunden for at søge søvejen til Indien og Kina, om hvordan Columbus fik sin drøm og efter lang tid fik penge til den af den spanske konge, om hvordan den første rejse forløb, og om hvordan det siden gik med spaniernes herredømme over det nye land. Sproget er meget enkelt og velformet - det omfattende stof er virkelig godt beskrevet på den lille plads. Illustrationerne, som findes på alle opslag, er klare farvelagte tegninger. Bogen kan læses af børnene selv fra ca. 9 år, og den kan med fordel læses op fra nogle år før. I børnebiblioteket bør den have plads mellem fagbøgerne for de mindre børn. Bagest en lille liste over anbefalelsesværdige bøger om samme emne.


Folkeskolen

Årg. 114, nr. 19 (1997)

af

af

Jørgen Riskær Jørgensen

Årg. 114, nr. 19 (1997)