Bøger / skønlitteratur til børn / roman

Come on Miranda


Beskrivelse


Miranda er begyndt i første g. og er forelsket i Victor. Men er han forelsket i hende, eller er de bare venner?

Anmeldelser (4)


Bibliotekernes vurdering

2007

af

af

Elisabeth Bennetsen

2007

Ungdomsbog om at være første g'er, forelsket og forvirret. En bog der henvender sig til og kan læses af piger fra godt 14 år. Det collageagtige og friske fotoomslag i pastelfarver signalerer indholdet godt.

Forfatteren er ganske ung og debutant, og hun skriver i et nutidigt og talesprogspræget sprog om Miranda, der går i gymnasiet og er optaget af veninderne, skolen, fester, tøj og naturligvis fyre og rivalinder. Men hun har også et stort skelet i skabet. Hendes mor, som uden videre forlod familien for fire år siden og siden kun har haft ringe kontakt til den. Bogen kommer ret detaljeret rundt om Mirandas hverdag, hendes mange tanker, de svære følelser hun har for vennen Victor, og vreden mod den fraværende mor, selv om hun dog opnår en slags kontakt med hende til sidst. Og da hun ikke kan få Victor, er der måske en Christoffer klar i stedet. Der er mange navne og sidehandlinger at holde styr på, og forfatterens grundige beskrivelser af alle situationer gør bogen lidt langtrukken.

Af nyere bøger i samme genre kan jeg komme i tanke om Mai af Clea Bruun Johansen.

På mange måder et realistisk, tidstypisk og troværdigt portræt af en ung piges liv, som målgruppen kan nikke genkendende til. Men de detaljerede handlingsbeskrivelser og hovedpersonens megen tankevirksomhed gør også bogen langtrukken og lidt kedelig at læse.


Jyllands-posten

d. 21. juni 2007

af

af

Karen Lise Søndergaard

d. 21. juni 2007


Weekendavisen

d. 3. aug. 2007

af

af

Damian Arguimbau

d. 3. aug. 2007