Bøger / skønlitteratur / noveller

Conan. Bind 1


Beskrivelse


Noveller med de første fem historier om barbaren Conan fra Cimmeria. I en brutal fantasyverden fyldt med monstre, uvurderlige skatte, onde troldmænd, smukke prinsesser og konstant krig, er Conan den perfekte kriger både som tyv, eventyrer, lejesoldat og senere konge.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 24. okt. 2018

af

af

Frederik Nielsen

d. 24. okt. 2018

Novellesamling om barbaren Conan i en fantasyverden fyldt med blodige og voldsomme krige, onde troldmænd, uvurderlige skatte, smukke kvinder og overnaturlige monstre. For læsere af fantasy, okkulte historier og klassisk litteratur.

Conan er barbar fra det fiktive Cimmeria. En brutal kriger født på slagmarken, som kæmper sig op fra lejesoldat og eventyrer til at blive konge af Aquilonia i en voldelig verden fyldt med mystiske væsner og sort trolddomsmagi. Novellerne er udgivet i den rækkefølge, de er skrevet og disse er de 5 første om Conan. Historierne hopper i Conans liv og den første novelle omhandler hans liv som konge, hvor han i de efterfølgende er yngre og anerkendt og frygtet som kriger og eventyrer på jagt efter rigdomme. Howard nåede i sit korte liv at skrive mere end 100 noveller og romaner i forskellige genrer, hvor Conan nok er hans mest kendte figur, som har optrådt i film, spil, tegneserier og bøger skrevet efter forfatterens død.

Novellerne er skrevet i starten af 1930'erne, men fremstår de tidsløse og er klassikere indenfor fantasygenren. Forfatteren formår i løbet af de 5 noveller at opbygge en detaljerig og spændende fantasyverden inspireret af vores verden og sagn, krydret med sort trolddom og overnaturlige væsner.

Conan har haft stor indflydelse på fantasygenren, men kan også sammenlignes med forfatteren Lovecraft fx Rædslen fra DunwichStålets vilje (Ved Martin Hansen). Af nutidige forfattere kan Joe Abercrombie med fx Stålets vilje nævnesConan har haft stor indflydelse på fantasygenren, men kan også sammenlignes med forfatteren Lovecraft fx Rædslen fra Dunwich (Ved Martin Hansen). Af nutidige forfattere kan Joe Abercrombie med fx nævnes.