Bøger / faglitteratur

Congo : historien om Afrikas hjerte


Beskrivelse


Beretningen tager sin begyndelse i 1870'erne og giver et indblik i datidens slavehandel og gummiproduktion. Derefter bevæger bogen sig over det belgiske koloniherredømme, via kampen for selvstændighed, over Mobutus frygtelige diktatur for slutteligt at beskæftige sig med de kampe, der har stået på siden 1996.

Anmeldelser (10)


Bibliotekernes vurdering

d. 25. okt. 2012

af

af

Lars Ovesen

d. 25. okt. 2012

Denne bog Congo : historien om Afrikas hjerte egner sig for låneren, der vil læse en tilbundsgående bog om Congo. Derudover kan den opgaveskrivende låner finde et sandt overflødighedshorn af informationer.

David van Reybrouck, der er forfatteren bag denne bog, er ikke en "mister hvem-som-helst". Dette ses også, da denne bog har modtaget den Hollandske AKO-Pris, som er den mest prestigefyldte litteraturpris, der uddeles i Holland. Beretningen tager sin begyndelse i 1850'erne og giver et indblik i datidens slavehandel og gummiproduktion. Derefter bevæger bogen sig over det belgiske koloniherredømme, via kampen for selvstændighed, over Mobutus frygtelige diktatur for slutteligt at beskæftige sig med de kampe, der har stået på siden 1996. Bogen bygger på et ufatteligt stort kildemateriale, der blandt andet består af hundredvis af interviews, lige fra slumkvarteret i Kinshasa, til udvandrede afrikanere, både i Asien og Europa. Selve bogen er udgivet i hardback kvalitet, med tykke lækre sider.

Denne titel er en smule vanskelig at sammenligne med andre udgivelser, da den er meget grundig og tilbundsgående. Dog kan den eventuelt sammenlignes med Det mørke kontinent? : afrikabilleder i europæiske fortællinger om Congo, 2010.

En ordentlig moppedreng, der virkelig går i dybden om emnet. Som jeg indledningsvis skriver er bogen et overflødighedshorn af brugbare informationer. Bogens emne taget i betragtning bør den nok blive købt med forsigtighed af de mindste biblioteker.


litteratursiden.dk

d. 14. jan. 2013

af

af

Beth Høst

d. 14. jan. 2013

Indholdsmættet beretning om Congos historie, som starter ved 1870’erne og følger læseren op til i dag. På trods af niveau og omfang er bogen alligevel let og underholdende. Forfatteren David Van Reybr...


Jyllands-posten

d. 18. nov. 2012

af

af

Simon Staffeldt Schou

d. 18. nov. 2012


Information

d. 21. dec. 2012

af

af

Peter Tygesen

d. 21. dec. 2012


Berlingske tidende

d. 24. nov. 2012

af

af

Jens Ejsing

d. 24. nov. 2012


Weekendavisen

d. 16. nov. 2012

af

af

Louise Windfeld-Høeberg

d. 16. nov. 2012