Bøger / faglitteratur / udstillingskataloger

Cool, calm and collected (flere sprog)


Beskrivelse


Udgivet i forbindelse med udstilling.

a Udstillingskatalog til udstilling der præsenterer fremherskende tendenser fra de seneste 15 års danske samtidskunstscene, gennem interviews og gengivelser af værker af 47 danske kunstere og kunstnergrupper.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 24. nov. 2017

af

af

Jacob Holm Krogsøe

d. 24. nov. 2017

Katalog til udstillingen "Cool, Calm and Collected" på ARoS Aarhus Kunstmuseum, spækket med illustrationer og tekster om dansk samtidskunst. Til dem der har interesse for moderne dansk kunst, både billedkunst, installationer, video mm.

Efter en tekst om at vokse op i Norge og bo i Danmark, af museumsdirektøren på ARoS Aarhus Kunstmuseum Erlend Høyersten, følger en samtale, mellem kritiker Tokke Lykkerberg og udstillingskurator Maria Kappel Blegvad, om hvad der kendertegner dansk samtidskunst. Derefter følger tre andre artikler, der belyser den danske samtidskunst fra forskellige vinkler og en lang rækker interviews, udført af Maria Kappel Blegvad, med de medvirkende kunstnere fra udstillingen. Alle teksterne er afslutningsvist oversat til engelsk og kataloget afsluttes af en værkliste.

Kataloget er en fornem introduktion til både udstillingen og til den danske samtidskunst. De mange interviews gør, at man som læser, føler at man er med i maskinrummet sammen med kunstnerne. Desuden er billedmaterialet godt, og man får et fint indtryk af de mange forskellige stilistiske retninger.

I Manual til dansk samtidskunstNy dansk kunsthistorie. Bind 1 : Troens kunst gives der en fin introduktion til dansk samtidskunst i perioden fra 1990-2007. I forhold til det større perspektiv er Ny dansk kunsthistorie. Bind 1 oplagtI Manual til dansk samtidskunst gives der en fin introduktion til dansk samtidskunst i perioden fra 1990-2007. I forhold til det større perspektiv er Ny dansk kunsthistorie. Bind 1 oplagt.