Bøger / faglitteratur / øvelser

Cooperative learning og klasseledelse


Beskrivelse


En kobling af samarbejdende læringsformer og klasseledelse, herunder hvordan man organiserer, støtter og motiverer elevernes læreprocesser og sætter fokus på blandt andet indretning af klasselokalet, en tydelig dagsorden, højt aktivitetsniveau og bevidst gruppedannelse blandt eleverne. Med øvelser.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 21. aug. 2012

af

af

Karsten Boll

d. 21. aug. 2012

Målgruppen er undervisere i privat- og folkeskoler samt lærerstuderende, som gerne via strukturer vil gøre eleverne mere selvhjulpne og engagerede i deres læring. Bogen kan bruges direkte med teori og øvelser til de forskellige kapitler samt kopiforlæg, der letter selve processen.

Efter et kort forord, som forklarer de enkelte kapitlers opbygning, tager forfatteren i 10 kapitler fat på gruppedannelse, lærerkompetencer som at kunne indgå i forskellige relationer og have didaktiske kompetencer. Derudover indgår emner som inklusion, anerkendelse i systemisk forstand, kommunikation - samtale og evnen til at lytte - og elevernes sociale kompetencer. Endelig er der noget om forældresamarbejde, forskellige elevtyper og CL, og afslutningsvis lærernes teamarbejde og "hvad nu hvis..". Alle kapitler indledes med kort, overskuelig teori, forslag til øvelser for personale/elever og kopiforlæg. Forrest er der fyldig indholdsfortegnelse og bagest oversigt over øvelsesark, litteraturliste og noget om forfatteren. Sproget er ligefremt og let at gå til.

Bogen er den første af sin slags på dansk, der kombinerer CL og klasseledelse. Der findes flere titler, der hver for sig behandler de to emner.

En oplagt anskaffelse til lærerbiblioteket og til skolens teams, hvis man arbejder med CL og klasseledelse. Anbefales også til bibliotekernes pædagogiske samlinger.