Bøger / faglitteratur til børn

Corona


Beskrivelse


Corona er en virus. Den smitter fra menneske til menneske. Man kan selv gøre meget for bedre at undgå corona. Læs om dette og meget mere i denne bog.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 25. juni 2020

af

af

Stine Bille

d. 25. juni 2020

Mange mennesker i hele verden er ramt af coronavirus, og på verdensplan er næsten 400.000 døde. I denne bog kan du blive klogere på virussen, og læse om hvordan man arbejder med at finde en vaccine mod coronavirussen. For de 7-9-årige.

"Corona" er en ny bog i "Fakta 2. Teknik og videnskab" som er en nydesignet videreførelse af serien "Min første bog". Over 6 opslag af 2 sider fortælles der forskellige fakta om coronavirussen suppleret med billeder og tegninger. Corona har ramt hele verden, og vi har også været påvirket af pandemien herhjemme. Her kan du læse om, hvor virussen stammer fra, hvordan den spredes og hvordan du bliver syg. Du kan læse om, hvad vi har gjort i Danmark, for at undgå at virussen spreder sig. Til sidst i bogen beskrives, hvordan der arbejdes på at finde en vaccine, og hvad en vaccine er. Bogen har indholdsfortegnelse, stikordsregister samt flere faktabokse. Teksten har let-tal 16, og der kan frit hentes elevopgaver til bogen på seriens hjemmeside.

Bogen får på meget få sider fortalt mange informative og relevante faktaoplysninger om coronavirussen, uden at det på nogen måde er skræmmende. Det er en meget aktuel og oplysende fagbog med nogle gode illustrationer.

En anden letlæst fagbog om emnet er CoronaAnton bekæmper corona. Anton bekæmper corona er en billedbog for indskolingsbørn, som også handler om coronaEn anden letlæst fagbog om emnet er Corona. er en billedbog for indskolingsbørn, som også handler om corona.