Bøger / faglitteratur til børn

Corona


Anmeldelser (2)


Bibliotekernes vurdering

d. 30. juni 2020

af

af

Karsten Boll

d. 30. juni 2020

I 2020 blev folk i hele verden ramt af en ny sygdom. Det var COVID-19, som er en corona-virus. Mange blev syge, og en del af dem døde. I denne bog kan du læse om, hvad der skete i Danmark og i resten af verden. For 7-9 år.

I serien "Faktisk" har Troels Gollander skrevet om corona-virus. Først forklarer han, hvad corona er. Dernæst fortæller han, hvor corona-virussen kommer fra, og hvornår den kom til Danmark. Så berettes om smitte og hvordan det føles at være smittet med COVID-19. Så fortælles der om, hvordan og hvorfor Danmark blev lukket ned og langt de fleste blev sendt hjem fra arbejde. Begrebet pandemi forklares og der fortælles om, hvordan man arbejder på at lave en vaccine. Afsluttende er der fakta om COVID-19, hvad kan vi lære og hvor kan man finde flere oplysninger. Forrest indholdsfortegnelse og allerbagerst stikordsregister. Tekstens sværhedsgrad er lix 16. Mange svære ord - mærket med gult - er forklaret eller tegnet i margin.

Fin bog med baggrundsviden om corona og mange velvalgte billeder og tegninger, der passer til teksten - bl.a. billeder af mundbind og vigtigheden af at vaske fingre eller spritte dem af.

Lidt sværere - lix 21 - er der Pandemier, der behandler emnet mere overordnet.


Børn & bøger

Årg. 73, nr. 6 (2020)

af

af

Kurt Kristensen (f. 1943)

Årg. 73, nr. 6 (2020)