Bøger / skønlitteratur / roman

Corpus Christi : konspirationsthriller


Beskrivelse


Makkerparret Noah Smith, der er efterkommer af en tempelridder, og teologen Elisabeth Hurlington, kæmper for at bevare hemmeligheder skjult af tempelriddere i 1300-tallet bag koder og symboler.

Anmeldelser (3)


Bibliotekernes vurdering

d. 15. dec. 2014

af

af

Per Drustrup Larsen

d. 15. dec. 2014

Dramatisk historie om tempelriddere i fortid og ikke mindst i nutiden, hvor forfølgelser, myter, koder og religiøse hemmeligheder udgør et samlet konspiratorisk netværk. Samme læsergruppe som til Dan Browns bøger.

Efter 3 børnebøger og senest (1996) en psykologisk thriller træder Holm ind på den internationale scene med en konspirationsthriller, der har tråde tilbage til situationen for Tempelridderne i begyndelsen af 1300-tallet. Trådene trækkes op til nutiden, hvor læserne på skift følger bl.a. en katolsk kardinal, snigmordere og bødler samt ikke mindst bogens to centrale hovedpersoner tempelridderefterkommeren Noah Smith og teologen professor Elisabeth Hurlington i kampen om for enhver pris at bevare religiøse hemmeligheder. Første del af serie.

Sproget er godt, og handlingen er sammenhængende fortalt, så spændingsniveauet er højt hele vejen, men at følge de to hovedpersoner er næsten som at følge Dan Browns Robert Langdon og Sophie Neveu, så der brydes ikke nyt land mht. temaer. Samme brug af koder og symboler centrale steder i Europa, men nyt er det, at et bevaret broderskab af tempelriddere stadig er i live og vogter hemmeligheder, og spændende er det.

Dan Browns Da Vinci mysterietCirklens ende og Tom Egelands Cirklens ende er direkte sammenlignelige og er også spændende konspirationsthrillere om tempelriddereDan Browns Da Vinci mysteriet og Tom Egelands er direkte sammenlignelige og er også spændende konspirationsthrillere om tempelriddere.


litteratursiden.dk

d. 25. okt. 2017

af

af

Arne Larsen

d. 25. okt. 2017

Tempelriddere, gåder og religiøse hemmeligheder er yndet stof i konspirationsthrillere. Dette danske forsøg føjer ikke noget nyt til genren, men spændende og gennemført er det. Jesper Holm har tidlige...