Bøger / faglitteratur / billedværker

Cottagehaver og dem, der ligner


Beskrivelse


Om cottagehavestilen, der har sit udspring i England i 1800-tallet. Claus Dalby har besøgt og fotograferet en række haver i Europa og USA.

Anmeldelser (2)


Bibliotekernes vurdering

d. 11. mar. 2020

af

af

Louise Urban Andersen

d. 11. mar. 2020

Bliv inspireret af de enkle og frodige cottagehaver i engelsk stil. Bogen kan læse af alle med passion for haver.

Blomsterveteranen Claus Dalby fortæller i indledningen om valget af de forskellige haver. Der er haver fra bl.a. Danmark, Sverige, Tyskland, USA og der er selvfølgelig en overrepræsentation af engelske haver. Tante Grøn har i forordet skrevet om anlæggelsen af, og glæden ved, sin egen cottagelignende have. Derefter introduceres læseren til havehistorie, der tager sit udspring i vikingetiden. Stilen i den engelske cottage garden foldes ud for læseren. Derpå følger små portrætter af kunstneriske personer, for hvem cottagestilen har spillet en stor rolle. Resten af bogen er en præsentation af de haver, Dalby har besøgt på sin tur rundt i Europa og til USA. Bogen er illustreret med fotos fra de mange haver.

Smuk og inspirerende bog om de frodige cottagehaver. Dalbys store passion smitter af på læseren, og inspirerer til yderligere læsning om den smukke havestil.

Om engelsk havetradition findes fx En haverejse til Sydengland.Informationer og udgaver