Bøger / skønlitteratur / digte

Cougar : digte


Beskrivelse


Digte om den modne kvindes appetit på unge mænd.

Anmeldelser (6)


Bibliotekernes vurdering

d. 18. dec. 2018

af

af

Heidi Mørch

d. 18. dec. 2018

"Vil I høre en cougars råd og rapporter fra jagten? Så læs med her." Hårdtslående lyrik om den modne kvindes appetit på unge mænd adresseret til medsøstre.

Der lægges ud: "Der er et ord for os: cougars - smækre, langlemmede kattedyr på spring for at fange det udsøgte bytte. Se, vores pels skinner, når vi kommer ned ad trapperne for at jage lammene, for at mæske os i kalve - modige, smukke, slanke løvinder, Bacchus' perfekte leoparder, hvide elektriske pantere". Forfatterens intention er at "skrive som Ovid ville have skrevet, hvis han havde været en dansk kvinde lidt over halvtreds på vej gennem Københavns gader en lørdag om natten". Bogen er tredje del af forfatterens lyriske og delvis selvbiografiske trilogi fra den københavnske underverden. I 2015 udkom GrottenCorinna og jeg og i 2017 Corinna og jegDer lægges ud: "Der er et ord for os: cougars - smækre, langlemmede kattedyr på spring for at fange det udsøgte bytte. Se, vores pels skinner, når vi kommer ned ad trapperne for at jage lammene, for at mæske os i kalve - modige, smukke, slanke løvinder, Bacchus' perfekte leoparder, hvide elektriske pantere". Forfatterens intention er at "skrive som Ovid ville have skrevet, hvis han havde været en dansk kvinde lidt over halvtreds på vej gennem Københavns gader en lørdag om natten". Bogen er tredje del af forfatterens lyriske og delvis selvbiografiske trilogi fra den københavnske underverden. I 2015 udkom Grotten og i 2017 .

Lystfyldt, direkte og fandenivoldsk lyrik med en snert sørgmodighed. Superflot forside.

Historien om den modne kvinde og den unge mand er et velkendt tema i litteraturen, som oftest dog fortalt fra ynglingens synsvinkel og ofte med katastrofale følger fx i Fagre voksne verdenDen kroniske uskyldElsk hele livet og Den kroniske uskyld. Den voksne kvindes lyst og begær beskrives bl.a. af Maria Marcus, Charlotte Strandgaard og Erica Jong. En lidt anden tilgang finder vi i Elsk hele livet, et billedværk om ældres kærlighed og seksualitet, heraf mange ældre kvinder med meget yngre elskereHistorien om den modne kvinde og den unge mand er et velkendt tema i litteraturen, som oftest dog fortalt fra ynglingens synsvinkel og ofte med katastrofale følger fx i Fagre voksne verden og . Den voksne kvindes lyst og begær beskrives bl.a. af Maria Marcus, Charlotte Strandgaard og Erica Jong. En lidt anden tilgang finder vi i Elsk hele livet, et billedværk om ældres kærlighed og seksualitet, heraf mange ældre kvinder med meget yngre elskereHistorien om den modne kvinde og den unge mand er et velkendt tema i litteraturen, som oftest dog fortalt fra ynglingens synsvinkel og ofte med katastrofale følger fx i Fagre voksne verden og Den kroniske uskyld. Den voksne kvindes lyst og begær beskrives bl.a. af Maria Marcus, Charlotte Strandgaard og Erica Jong. En lidt anden tilgang finder vi i , et billedværk om ældres kærlighed og seksualitet, heraf mange ældre kvinder med meget yngre elskere.


Kristeligt dagblad

d. 21. jan. 2019

af

af

Martin Gregersen (f. 1988)

d. 21. jan. 2019


Jyllands-posten

d. 15. feb. 2019

af

af

Katrine Sommer Boysen (f. 1980)

d. 15. feb. 2019


Information

d. 18. jan. 2019

af

af

Erik Skyum-Nielsen

d. 18. jan. 2019


Logos

2020, nr. 1

af

af

Alexandre Planque Taftebjerg

2020, nr. 1


Standart

Årg. 33 nr. 1 (2019

af

af

Kasper Dam

Årg. 33 nr. 1 (2019