Bøger / faglitteratur til børn

Cowboy


Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 7. aug. 2020

af

af

Ingelise Blom Hansen

d. 7. aug. 2020

De første cowboys levede i Det Vilde Vesten fra 1665 til 1895. De red på ryggen af deres heste og drev store flokke af kvæg til slagtning. Den dag i dag findes der stadig cowboys. Fra 7 år.

Her fortælles om, hvordan cowboys drev store flokke af kvæg til slagtning med en fart på lidt mere end 20 kilometer i timen. Hvordan der blev sunget for kvæget om natten, hvis kvæget blev bange for fx torden. Der findes en indholdsfortegnelse i begyndelsen af bogen. Hvert kapitel er ét opslag. Hvert opslag har et stort farvet foto. Her er brødtekst og faktabokse. Til slut i bogen findes stikordsregister og henvisninger til læsning andre steder. "Cowboy" udkommer i serien "Fakta. 2" fra forlaget Turbine. Der kan hentes gratis opgaver til bogen på forlagets hjemmeside.

En fin fagbog om cowboys. Layoutet er genkendeligt for læserne fra andre bøger i "Fakta"-serien, så fokus kan holdes på indhold og læsning. Her fortælles realistisk om en cowboys liv sammen med kvæget og andre cowboys. Tekst og billeder tilsammen giver læseren et mere nuanceret billede af livet som cowboy, end det der fx vises i westerns og børnenes "cowboy og indianer leg".

Man kan læse den lidt lettere fagbog Vil du være cowboy?Død eller levende!. Bind 1 : Gribben. Man kan også læse den skønlitterære og lidt sværere Død eller levende!. [Bind] 1Man kan læse den lidt lettere fagbog Vil du være cowboy?. Man kan også læse den skønlitterære og lidt sværere Død eller levende!. [Bind] 1.