Bøger / faglitteratur

Craft-psykologi : sundhedsfremmende effekter ved håndarbejde og håndværk


Beskrivelse


Når man er fordybet i sit strikketøj, havearbejde, madlavning eller lignende, kan man opleve mange positive effekter. Psykologien bag forklares i denne veldokumenterede bog, der bør læses af alle, der arbejder med mental sundhed eller har interesse i craft.

Anmeldelser (4)


Bibliotekernes vurdering

d. 14. aug. 2020

af

af

Anne Birgitte Langkilde Hundahl

d. 14. aug. 2020

Spændende præsentation af håndarbejdets og håndværkets psykologi, nemlig craft-psykologi. For alle med interesse for håndarbejde, håndværk og trivsel.

En grundbog i craft-psykologi, der fortæller hvorfor craft ikke blot føles meningsfuldt og rart at lave, men også har en hel del gavnlige effekter, både fysisk og psykisk. Craft defineres i bogen som håndarbejde og hobbybetonet håndværk, det kan være fx strik, vævning, syning, maling, legobygning, keramik, træsnitning og meget andet. Forfatteren udfolder en række teorier og videnskabelige undersøgelser, som belyser, hvorfor craft er sundt for menneskets mentale og fysiske helbred. Af dokumenterede effekter kan bl.a. fremhæves reduktion af stress, depression, angst og blodtryk samt øget velvære, livsglæde og følelsen af at være nyttig. Bogen henvender sig til både den professionelle og den private udøver. Med fyldig litteraturliste.

En grundig, yderst veldokumenteret og velskrevet bog, der er temmelig interessant og tankevækkende. Det er overraskende læsning, at det at udføre håndarbejde og lignende kan betyde så meget for det enkelte menneske. Bogen kan læses af alle og kommer godt rundt om alle aspekter af craft-psykologien. Sparsomt illustreret.

Der findes ikke lignende værker på dansk som på denne måde sammensætter viden om de positive effekter ved at udføre craft.


Ugeskrift for læger [online]

d. 23. nov. 2020

af

af

Lærke Egefjord (f. 1982)

d. 23. nov. 2020


Haandarbejdets Fremme

Årg. 26, nr. 1 (2021)

af

af

Tine Wessel

Årg. 26, nr. 1 (2021)