Bøger / faglitteratur / kogebøger

Croque Monsieur : bordets franske glæder og andre kostmæssige unødvendigheder!


Beskrivelse


Kogebog, der sprudler af glæde over alt fransk. Indeholder udover opskrifter fra radioprogrammet Croque Monsieur på Radio24syv, også spillelister, litteraturanbefalinger og nyttige gloser.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 16. maj 2017

af

af

Per Månson

d. 16. maj 2017

En kogebog, der sprudler af glæde over alt fransk og ikke bygger på kostråd fra Sundhedsstyrelsen. For frankofile og gourmet-vegetarer.

Morten Lindberg - alias Master Fatman - har hver søndag morgen et program i Radio24syv, hvor også Marie Holm, der bl.a. har skrevet Foodie, medvirker. Fransk mad og velvære er en del af sendefladen, og parret har her samlet en række klassiske og nye opskrifter. Da Lindberg er vegetar er der en del af opskrifterne, der både fås med og uden kød. Opskrifterne er inddelt efter hoved- og mellemmåltider og er illustreret med fotos i opsatte anretninger. Indimellem er der lister over blandt andet anbefalede oste, vine, musik og bøger.

Selv om forfatterne hylder det overdådige kan man faktisk bruge mange af opskrifterne uden at få kolesterolchok. Det er en glad og grundig indførelse i fransk kultur og gastronomi. Og så er den morsom, ikke mindst parløren med de mest nødvendige sætninger som "Er De sød at tage Deres brystholder af?".

Der er mange franske kogebøger på markedet - i samme causerende stil fx Bistro, men kombinationen med vegetariske alternativer har jeg ikke set før.