Bøger / faglitteratur

Crowley tarot ABC : tarottens væsener


Beskrivelse


Præsentation og introduktion til Crowleys "thoth tarot". Tarotsættet "thoth tarot" bringer 78 budskaber fra dit ubevidste, opstillet i overensstemmelse med vestens visdomstradition.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 7. dec. 2009

af

af

Carsten Güllich-Nørby

d. 7. dec. 2009

Virker rimelig tilgængelig også som introduktion for interesserede begyndere i tarot, men med sin præsentation og fortolkning af Aleister Crowleys The book of thoth er målgruppen ikke mindst de som erfarent studerer tarot.

Præsentation og introduktion til Crowleys thoth tarot. Forfatterne er drevne tarot-folk, Ulrik Golodnoff, bl.a. forfatter til Tarot ABC fra 1998 og 2001 (version med tarot kort). Aleister Crowley (1875-1947) er nok mest berømt eller berygtet som sexmagiker og okkultist og er mange steder, også i forordet til denne bog, omtalt som "Verdens ondeste mand". Han udvikler dog bl.a. også et sæt af tarot-kort, thoth tarot, som denne bog introducerer og lærer den interesserede læser at bruge. Om thoth fortæller forordet: "Thoth er den ægyptiske visdomsgud, der i Grækenland kaldtes Hermes, gudernes sendebud." Bogen fortolker Crowleys tarot-sæt, der i øvrigt er meget flot og indbydende illustreret af Crowleys veninde Lady Frieda Harris. Bogens informative indledning gør det muligt også for den forudsætningsløse, men interesserede tarot-læser at forsøge sig, men selvfølgelig gør øvelse altid mester, også når det gælder tarot. Bogen er med spiralryg.

Første egentlige fortolkning og præsentation på dansk af Crowleys thoth tarot. Men Taylors Tarot : læg kortene på bordet tager bl.a. også udgangspunkt i thoth tarot.

Pædagogisk appetitvækkende introduktion til Crowleys thoth tarot, der både inspirerer novicer og giver fordybelse til erfarne tarot-læsere.