Bøger / faglitteratur

CSR med succes : fra teori til praksis


Beskrivelse


CSR står for Corporate sociale responsibility og handler om virksomhedernes sociale ansvar. Bogen henvender sig både til praktikere, der i det daglige skal sikre, at virksomheden bidrager til en bedre verden, og til teoretikere, der arbejder med CSR og søger viden om effektiv CSR-integration.

Anmeldelser (4)


Bibliotekernes vurdering

d. 10. maj 2012

af

af

Mette Fersum

d. 10. maj 2012

En bog der beskriver CSR (corporate social responsibility) i teori og praksis i forhold til virksomhedens strategi og forretning. Bogen henvender sig til praktikere, der i det daglige skal sikre, at virksomheden bidrager til en bedre verden, og er også velegnet til teoretikere.

Forfatteren er cand.merc og ph.d., og hun rådgiver en række af danmarks største virksomheder om strategisk udvikling og ledelse, innovation og videndeling via sit firma www.denvidendevirksomhed.dk. I 2011 viste en undersøgelse, at næsten 70% af verdens største virksomheder har gjort klimaindsats og energieffektivitet til en strategisk prioritet. Connie Hedegaard har skrevet forordet. Bogen er en teoretisk introduktion til CSR, konkrete cases og en diskussion af centrale værktøjer. Bogen kommer hele vejen rundt om emnet. Overordnet introduceres læseren til emner som CSR og bæredygtig ledelse, CSR fra teori til praksis, CSR som strategi, CSR i produktion og indkøb, CSR i kommunikation, salg, administration og HR, CSR i fremtiden. CSI (corporate social innovation) introduceres også. Bogen har cases fra bl.a. LEGO, Rynkeby og Codan. Bagest i bogen er der en oversigt over websites til viden om CSR på dansk og en oversigt med CSR-værktøjer.

Den er i stil med Corporate social responsibility : en guide for virksomheder og organisationer, 2011.

En "must have" til hovedbiblioteket. En velskrevet og veldokumenteret bog. Læsere med interesse for emnet får en god viden og vinkel på emnet i det brede perspektiv.


Berlingske tidende

d. 9. sep. 2012

af

af

Henrik Ørholst

d. 9. sep. 2012


Børsen

d. 18. maj 2012

af

af

Per Nikolaj Bukh

d. 18. maj 2012


Arbejdsmiljø

Årg. 28 nr. 6/7 (2012)

af

af

Niels Erik Karkov

Årg. 28 nr. 6/7 (2012)