Bøger / skønlitteratur / noveller

Cthulhu kalder : fortællinger 1926-1928


Beskrivelse


Noveller. 12 fortællinger om mystiske kulter, som tilbeder ældgamle rædselsvækkende guder, der har ligget i dvale fra de første tider. Monstrene sover, men deres drømme rækker ind i vores verden og fylder søgende sjæle med vanvid og rædsel.

Anmeldelser (3)


Bibliotekernes vurdering

d. 2. nov. 2018

af

af

Peter Holm Rasmussen

d. 2. nov. 2018

Monstrøse og rædselsvækkende gudemonstre har ligget i dvale siden de første tider. Kun få mystiske kulter med hemmelig viden kender og tilbeder dem. Ja, monstrene sover, men deres drømme kryber ind i vores verden og fylder søgende sjæle med vanvid og rædsel. Klassiske gysernoveller til alle der elsker genren.

Første bind af den samlede danske oversættelse af Lovecrafts fortællinger. Han skrev fra 1917 til 1935, og denne samling dækker midterperioden fra 1926-28. Bogen samler 12 historier, hvoraf flere ikke tidligere har været oversat. Oversættelsen er baseret på S.T. Joshis tekstkritiske udgave og har bibeholdt forfatterens originale fodnoter og tilføjet oversætterens egne. Novellerne berører flere af Lovecrafts typiske temaer, såsom hemmelig viden, religion, arveskyld, civilisationskollaps, drømme, vanvid og magi.

Lovecrafts sprog, arkaisk og sentimentalt, er svært oversætteligt, men Levinsen formår at gengive det barokke og symbolladede, så man suges ind i Lovecrafts eminente fortællinger, der stadig kan give én sved på panden. Lovecrafts kosmiske gys er krybende og anende i tonen og vinder ved genlæsning. Både nye og gamle fans vil blive begejstrede.

Grufulde mørkeGotiske gysereUdslettelse byder på danske noveller inspireret af Cthulhu mytologien. Gotiske gysere er en antologi med lignende forfattere fra samme periode og Udslettelse af J. VanderMeer er et eksempel på en nyere roman der lægger sig i sporet fra LovecraftGrufulde mørke byder på danske noveller inspireret af Cthulhu mytologien. er en antologi med lignende forfattere fra samme periode og Udslettelse af J. VanderMeer er et eksempel på en nyere roman der lægger sig i sporet fra LovecraftGrufulde mørke byder på danske noveller inspireret af Cthulhu mytologien. Gotiske gysere er en antologi med lignende forfattere fra samme periode og af J. VanderMeer er et eksempel på en nyere roman der lægger sig i sporet fra Lovecraft.


Standart

Årg. 33 nr. 2 (2019)

af

af

Lis Norup (f. 1956-03-02)

Årg. 33 nr. 2 (2019)