Bøger / skønlitteratur til børn / roman

Ctrl - Alt - Del : når du ville ønske du kunne gøre alt om


Beskrivelse


Da Mia sælger sin gamle pc på nettet til en kvinde i Iran, bliver hun helt uvidende part i et frygteligt terrorangreb mod ambassaden.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 27. apr. 2012

af

af

Tove Delica

d. 27. apr. 2012

Lille spændende historie for piger fra ca. 11 år. Forsiden viser 2 veninder og et bål indsat i et lille billede, og er kedelig og uinspirerende. Heldigvis er historien bedre, end det lidt kedelige omslag giver indtryk af.

Forfatteren udgav i 2008 Kamilleblomst, også en lille ungdomsbog. Den foreliggende titel er inspireret af virkelige begivenheder, dog er den dramatiske slutning opdigtet. Mia på 15 år ønsker sig en ny bærbar pc, og sætter derfor sin gamle til salg på nettet. En udenlandsk kvinde køber den, og beder hende sende den til Iran. Mia ved ikke, at køberen er en vred ung iraner, der nærer et stærkt had til alt dansk. Via Mias pc detonerer han en bombe på den danske ambassade i Iran. Nu ændres Mias og hendes families liv, idet de brutalt arresteres for terrorisme. Historien er velfortalt i jeg-form, hænger godt sammen og giver et troværdigt billede af en ganske almindelig piges almindelige liv med veninder og kærester, og reaktion på de voldsomme begivenheder.

Jeg synes ikke, der findes andre ungdomsbøger med samme blanding af chick lit og terrorisme.

God lille pigebog med en vis spænding, der dog skæmmes noget af det kedelige ydre.