Bøger / skønlitteratur til børn / sjove bøger

Cykelmyggen Egon


Beskrivelse


Billedbog. Da det var tid for myggelarverne at forlade vandet og blive til flyvende myg, skilte Egon sig ud og kom op af vandet på en flot ny racercykel.

Anmeldelser (4)


Bibliotekernes vurdering

d. 19. dec. 2018

af

af

Erik Godske

d. 19. dec. 2018

Spændende beretning om, hvordan cykelmyggen Egon, den eneste af sin art, finder sin rette plads i tilværelsen. Denne vel tilrettelagte fabuleren om smådyr udtrykt i tekst og indholds- og farverige tegninger vækker jubel hos småbørn, der udmærket kan goutere de korte, knappe sætninger i den groteske historie, og som længe efter oplæsningen fabulerer om den flinke cykelmyg, der elsker en spurt over alt andet. Bogen er først og fremmest egnet til oplæsning; de skrevne blokbokstaver er uvante for de yngste læsere, der også vil få besvær med en del ord. Men dette må ikke hindre, at bibliotekerne anskaffer bogen.


Bibliotekernes vurdering

d. 19. dec. 2018

af

af

Sus Rostrup

d. 19. dec. 2018

Den er et brandskægt fund, denne billedbog om den impertinente myg -cykelmyg - Egon. Egon er simpelthen den mest ærkekøbenhavnske myg - han har jargonen, lunet, frækheden, charmen - han er kort sagt suveræn. Og han når meget i sine hårde spurter. De kolorerede illustrationer er en symfoni af farver, strålende og mystiske med mængder af detaljer, de sort-hvide boltrer sig i et væld af variationer i insekternes verden på en højst utraditionel måde. Man nyder den veloplagthed, der lyser ud af bogen - det er en velkommen fornyelse af genren.


Bibliotekernes vurdering

d. 9. feb. 2006

af

af

Lene Kristiansen

d. 9. feb. 2006

5x4 cm betyder faktisk ret meget, især når det lægges på bredden og højden i en billedbog. Og det er præcis hvad der er sket for Cykelmyggen, som til næste år kan fejre sin 40 års fødselsdag. Illustrationerne fremstår endnu flottere og klarere i det større format med en humor og personlighed, som var den lavet i dag. Cykelmyggen er stadig flyvende, ligeså fanden i voldsk, skævt smilende og energisk som i 1967, da han ræsede op af vandet på sin cykel. En myg, der stadig kan bryde med normaliteten, og som stiller sin hjælpsomhed og energi til rådighed for dem, der kan bruge ham. En praktiker og en legemyg, helt naturligt omgivet af glade og smilende ansigter. Det kører stadig for cykelmyggen Egon, eksponent for glæde og energi. Problemerne har baghjul hos Quist Møller, som satser på livets positive sider og med Egon cementerer, at det gode, man giver, kommer godt igen. Et evigt aktuelt og nødvendigt budskab! Cykelmyggen Egon har været en klassiker længe og fik fortjent ny opmærksomhed, da han mødte dansemyggen sidste år. Han længe leve, og heldigvis for det! Fra 3 år.


Jyllands-posten

d. 21. dec. 1981

af

af

Ellen Buttenschøn

d. 21. dec. 1981