Bøger / faglitteratur / rejseførere

Cykelture i Danmark


Beskrivelse


77 forslag til cykelture fordelt på Jylland, Fyn, Sjælland og øer med beskrivelser af seværdigheder undervejs.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 15. mar. 2017

af

af

Dorte Tissot Hansen

d. 15. mar. 2017

Alle cykelentusiaster vil kunne finde inspiration og vejledning i denne guide til 66 forskellige korte og lange cykelture i Danmark.

De to forfattere er fra Dansk Cykelturisme. Bogen indledes med tips til cykelferien, regler omkring færdsel på cykel og oplysninger om landevejscykel og mountainbike. Herefter følger bogens hoveddel, der er opdelt i kapitler efter landsdele. Alle cykelturene i de første 8 kapitler er 1-2 dags ture, mens det afsluttende kapitel præsenterer lange ruter, der går gennem flere landsdele, fx Vestkystruten og Hærvejen. I alt præsenteres 66 forslag til cykelture over hele Danmark. Mange af turene er rundture, mens andre går ad nedlagte jernbanestier. Hvert turforslag indeholder på to sider et oversigtskort over ruten, foto, angivelse af antal km, præsentation af seværdigheder, samt en kort beskrivelse af selve cykelturen. Der sættes lidt mere plads af til de længere ture i bogens sidste kapitel. Register bagerst i bogen.

En fin guide til spændende cykelture i hele Danmark. Der er ruter af forskellig længde og sværhedsgrad, så der er noget for alle. Den mest omfattende udgivelse på området indenfor de senere år.

Bogens udseende og opbygning minder meget om en anden udgivelse fra samme forlag: Danmark dejligstCykelture i Danmark, der også medtager enkelte cykelture. Af andre cykelguider kan nævnes Cykelture i Danmark, der indeholder 26 forslag til cykelture, men den er fra år 2000Bogens udseende og opbygning minder meget om en anden udgivelse fra samme forlag: Danmark dejligst, der også medtager enkelte cykelture. Af andre cykelguider kan nævnes , der indeholder 26 forslag til cykelture, men den er fra år 2000.