Bøger / faglitteratur til børn

Cykling


Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 11. aug. 2016

af

af

Lisbeth Thue Hansen

d. 11. aug. 2016

Bogen er for alle fra 10 år, der interesserer sig for cykling og cykelsport. Du kan læse om forskellige typer cykler og deres specielle design, og du bliver klogere på reglerne i de mest berømte landevejsløb Giro d'Italia, Vuelta a Espana og Tour de France.

Fagbogen er opbygget, så du først og fremmest læser om de forskellige cykler, man bruger til landevejs- og baneløb. Reglerne for de forskellige løb bliver nøje beskrevet. Der er desuden opslag om mountainbikes, CX og BMX cykler. Du kan få svar på spørgsmål om de kendte internationale cykelløb, vi hvert år kan følge i medierne. Bogens sidste opslag fortæller kort om cyklen som transportmiddel. Bogen har oversigt over indhold, ordforklaringer samt faktabokse. Hører til serien "Fakta plus", fra Flachs.

Meget farverig bog, hvor omslaget viser opløbet i et cykelbaneløb. Den er gennemillustreret af seje fotos og tegninger med billedtekster, der understøtter læsningen. Der er mest fokus på internationale cykelløb. Bogen er oversat fra engelsk og i et cykelland som Danmark, kan man undre sig over, hvor lidt hverdagscykling og cyklen som transportmiddel fylder. Men det er ikke denne bogs mission.

Alt om Tour de FranceCykelbogen fra 2012 og Cykelbogen har begge nogle år på bagen, men begge har afsnit om cykling som konkurrencesportAlt om Tour de France fra 2012 og har begge nogle år på bagen, men begge har afsnit om cykling som konkurrencesport.