Bøger / skønlitteratur til børn / gys

Cykose


Beskrivelse


Hver nat kommer en lille pige til Lulus værelse. Psyko-Mads fra skolen siger, at det er en død pige. Lulu må igennem en masse, før hun finder et svar og en løsning.

Anmeldelser (3)


Bibliotekernes vurdering

d. 21. apr. 2010

af

af

Rikke Skuldbøl Jakobsen

d. 21. apr. 2010

Super spændende og hårrejsende roman for store børn og unge. Forsiden refererer ikke specielt til bogens indhold, men titlen Cykose giver alligevel et udmærket indtryk af, hvad vi har med at gøre.

Lulu vågner hver nat, fordi en lille pige iagttager hende. Da hun kommer i kontakt med psyko-Mads fra skolens hjælpeklasse, finder hun ud af, at der er mere mellem himmel og jord. Den lille pige er, efter sin død ved bombardementet af Den Franske Skole under 2. verdenskrig, endnu ikke gået "til den anden side". Mads siger, at han kan komme i kontakt med de døde. Det kommer til at koste ham et ophold på den lukkede afdeling, men bliver Lulus redning. Birgitte Lorentzen skriver fængende og præcist. Bogens kapitler er tilpas korte, så man får lyst til lige at "tage et til".

Bogen indeholder en del indirekte gys. Det er det, der står mellem linjerne, som får hårene til at rejse sig. Historien får mig til at tænke på Bjarne Reuters 7. a, som benytter sig af samme virkemidler.

En rigtig spændende og tilpas uhyggelig historie, som vil fange de unge læsere og måske give en søvnløs nat eller to. Med den rigtige formidling vil bogen uden tvivl give gode udlån.


Berlingske tidende

d. 4. juni 2010

af

af

Kari Sønsthagen

d. 4. juni 2010


Børn & bøger

Årg. 63, nr. 5 (2010)

af

af

Kirsten Aggerholm

Årg. 63, nr. 5 (2010)