Bøger / faglitteratur

D-dag : kampen om Normandiet


Beskrivelse


Giver et indblik i de begivenheder, der førte op til invasionen i Normandiet, D-dag. Invasionen beskrives detaljeret, og krigens forløb indtil afslutningen i Berlin.

Anmeldelser (8)


Bibliotekernes vurdering

d. 26. juni 2009

af

af

Kresten Søe Christensen

d. 26. juni 2009

Til læsere af 91.93 populærbøger.

I stil med Stalingrad og Berlin er Beevor på banen med endnu en fremragende militærhistorisk bog om D-dag med forhistorien, invasionen og især de ofte mere sparsomt beskrevne blodige kampe i de allieredes forsøg på udbrud fra brohovedet frem til Paris' fald august 1944. Kampene kostede også store civile ofre, var dybt traumatiserende for de deltagende og lige så blodige som på østfronten. De veltrænede fanatiske SS-panserenheder spredte skræk blandt grønne allierede erstatningsinfanterister, som ved ankomsten af deres officerer ofte direkte fik besked om, at deres levetid nu højst var 3 uger. De allierede tab var store og mytteriet i enkelte tilfælde lige om hjørnet - også pga. frustrationer ved magtesløsheden mod helt overlegne våben, hvor fx en enkelt SS-tigerkampvogn kunne standse en hel division. Fremstillingen er spændende anlagt, i fin dansk bearbejdelse og dygtigt skift mellem øjenvidneskildring og historisk rammestof, så overblikket hele tiden bevares.

Supplerer den nye Tyskerne i Normandiet og eksisterende D-dags litt. især ang. de ret ubeskrevne kampe om brohovedet i ugerne efter D-dag.

En fremragende ny bog fra Beevor, som med vanlig fin balance mellem vidneudsagn og rammebegivenheder i modsætning til mange andre fagfolk formår at bevarer overblikket hos læseren, uden at fremstillingen bliver tør eller videnskabelig. Den hidtil bedste og mest omfattende populærhistoriske bog om de blodige kampe under og efter invasionen.


Jyllands-posten

d. 25. juni 2009

af

af

Bent Jensen

d. 25. juni 2009


Kristeligt dagblad

d. 12. juni 2009

af

af

Aage Trommer

d. 12. juni 2009


Krigshistorisk tidsskrift

Årg. 45, nr. 3 (2009)

af

af

Erik Tranberg-Hansen

Årg. 45, nr. 3 (2009)