Bøger / faglitteratur

D-dag


Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 1. mar. 2013

af

af

Louise Urban Andersen

d. 1. mar. 2013

Bind 13 i serien Historiens højdepunkter er et populærvidenskabeligt oversigtsværk om D-dag, der vil kunne læses af mange, men især gøre nytte for dem, der endnu ikke har tilegnet sig viden på området. Bogen vil med fordel kunne bruges til opgaver fra og med 6.-7. klasse.

Bogen er som de foregående bind i serien opbygget kronologisk fra optakten til D-dag til afslutningen i Paris i 1944. Bogen er rigt illustreret og indeholder faktabokse og biografiske oplysninger, hvilket gør læsningen let og overskuelig. Værket indledes med en tidslinje, der indeholder faktaoplysninger om bl.a. Teherankonferencen, Atlantvolden, landgangen i Normandiet og Omaha Beach. Bogen er inddelt i 13 temaafsnit, der tager deres begyndelse i de allieredes forberedelser til D-dag, styrkelsen af Atlantvolden, selve landgangen i Normandiet og tager sin afslutning med indtagelsen af Paris, hvor de Gaulle arbejder for at få Paris befriet først, og nettet strammes om Nazityskland. Bogen afsluttes med et indeks, der gør den ekstra anvendelig som oversigtsværk.

Bogen er på niveau med de øvrige i serien. Der findes ikke umiddelbart andre bøger på helt samme niveau, hvor Operation Overlord : historien om D-dag 6. juni 1944, 2004 på niveau er langt sværere, og Sheehans D-dag : 6. juni 1944, 2002 er lettere og noget mere skolepræget.

Fint populærvidenskabeligt værk om D-dag, der vil kunne bruges af dem, der ønsker en let oversigt over emnet og kan anvendes til opgaver fra 6.-7. klasse.