Bøger / faglitteratur til børn / undervisningsmaterialer

D'dansk : fællesbog - 6. klasse


Beskrivelse


En række skønlitterære tekster med tilhørende spørgsmål og opgaver.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 31. mar. 2009

af

af

Bodil Pedersen

d. 31. mar. 2009

Bogen er en del af et nyt dansksystem beregnet til mellemtrinnet. Ud over denne fællesbog/grundbog for 4. klasse findes træningshæfte, læseforståelse og lærervejledning.

De enkelte kapitler er fortrinsvis bygget op omkring genre- og temaarbejde. Der er et væld af tekster med tilhørende metoder, strategier og opgaver. I flæng kan nævnes kapitler med flg. overskrifter: "Hvad tænker du?", "Digte om stort og småt. Digte om alt og intet" "Hvad tænker du nu?" "Fortæl en god historie?" Overskrifter, der meget fint understøtter nogle af bogens overordnede formål. Bogen vil skabe aktive læsere, der bliver både sprogkloge og livskloge.

Til sammenligning inden for samme genre, hvor det dialogiske og spiraliske princip også er gennemgående, kan nævnes dansksystemet Fandango af Trine May og Susanne Arne-Hansen.

D'dansk virker særdeles indbydende og inspirerende både for dansklærer og elev. Bogen favner bredt og giver god mulighed for elevdifferentiering. Den enkelte elev udfordres - alene eller i et samspil med klassen. Refleksionen bliver et naturligt element. Både tekster og illustrationer er velvalgte. Opgaverne er idérige. Materialet tænker nyt og kreativt med en tyngde, der vil give en 4. klasse et solidt fundament for videre arbejde med danskfagets mange facetter.