Bøger / faglitteratur / erindringer

Da Aage forsvandt : et værdigt liv med Alzheimers sygdom


Beskrivelse


Rita og Aage møder hinanden i en moden alder, og det er kærlighed ved første blik. De får dog ikke mange år sammen, før Aage rammes af Alzheimers, kun 56 år gammel. En beskrivelse af forløbet med en demensramt, men også en fortælling om kærlighed, og hvordan man er parat til at sætte sig selv til side for den man elsker.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 3. mar. 2017

af

af

Heidi Buur Pedersen

d. 3. mar. 2017

Rita har kun kendt Aage i få år, da han rammes af Alzheimers Demens. Kærligheden er stor, og hun bliver hos ham til det sidste. Pårørende vil finde trøst og gode råd til, hvordan man takler at leve med en demensramt.

Rita og Aage møder hinanden i en moden alder, og det er kærlighed ved første blik. De får dog ikke mange år sammen, før Aage rammes af Alzheimers, kun 56 år gammel. På et højskoleophold møder han fotograf og tilrettelægger Kay Brase, og de to har god kemi. Det fører til TV2-dokumentaren "Da Aage forsvandt", der vises første gang i 2010. Kay får lov at følge Aage til det sidste, og Rita håber at hans åbenhed har været med til at aftabuisere og skabe opmærksomhed omkring sygdommen. Sidste del af bogen rejser emner til debat (fx om aktiv dødshjælp) samt flere oplysninger om Alzheimers Demens.

En usentimental beskrivelse af forløbet med en demensramt, men også en rørende fortælling om kærlighed, og hvordan man er parat til at sætte sig selv til side for den man elsker. De gode råd er flettet naturligt ind i fortællingen, og som pårørende vil man kunne finde hjælp i Ritas empatiske måde at takle udfordringerne på. Bogen er let at læse, og illustreret med privatfotos der giver læseren en følelse af at være tæt på både Rita og Aage - også uden at have set programmerne.

Sidste stop før paradisÅret med tusind dage og Året med tusind dage skildrer også ægteskabet med en demensramtSidste stop før paradis og skildrer også ægteskabet med en demensramt.