Bøger / faglitteratur / biografier

Da Danmark var ved at forsvinde : i maskinrummet for dansk statsdannelse
bogen om Anders Bille, Jørgen Brahe, Breide Rantzau og deres samtid


Beskrivelse


Om de tre fynske adelsmænd Anders Bille (1600-1657), Jørgen Brahe (1581-1661) og Breide Rantzau (1556-1618) der i renæssancen var en del af Danmarks absolutte magtelite.

Anmeldelser (3)


Bibliotekernes vurdering

d. 27. nov. 2018

af

af

Sanne Mendel

d. 27. nov. 2018

Bliv klogere på tre af historiens magtfulde adelsmænd fra Faaborg: Bille, Brahe og Rantzau. For historieinteresserede læsere med særlig interesse i den sene middelalder og tidlig renæssance. Kan også bruges til studerende på videregående uddannelser og i gymnasiet.

Forfatter Frants Andreasen er uddannet cand.mag. i historie, samfundsfag og erhvervsøkonomi. Han er selv fra Faaborg og er fascineret af de tre adelsmænd Anders Bille, Jørgen Brahe og Breide Rantzau. De tre adelsmænd fra Faaborg-området residerede på hver deres herregård, henholdsvis Damsbo, Hvedholm og Brahetrolleborg, og havde mange indbyrdes uenigheder. Tidsperioden er overgangen mellem senmiddelalder og renæssancen. Vi følger det magtfulde trekløver på slagmarken, privat og i politik. Bogen indeholder fotos og illustrationer.

Bogen er velskrevet og godt formidlet. Billederne i bogen er dog af svingende kvalitet, nogle forekommer at være pixeleret og andre er uskarpe.

Der findes ikke umiddelbart andre bøger om de tre adelsmænd samlet. Ønsker man i stedet at læse bøger om middelalderen og renæssancen kan de sammenhørende bøger Middelalderens verdenRenæssancens verden og Renæssancens verden anbefalesDer findes ikke umiddelbart andre bøger om de tre adelsmænd samlet. Ønsker man i stedet at læse bøger om middelalderen og renæssancen kan de sammenhørende bøger Middelalderens verden og anbefales.


Fynske årbøger

2019

af

af

Michael Bregnsbo

2019


Fynske årbøger

2019

af

af

Michael Bregnsbo

2019Informationer og udgaver