Bøger / faglitteratur

Da klimaet blev hot


Beskrivelse


Klima- og energiminister Connie Hedegaard fortæller om de udfordringer som politikerne og den enkelte borger står overfor i forbindelse med klimaforandringerne. Desuden tager hun os bag kulisserne i det politiske spil det er at sikre miljøet, ikke mindst globalt.

Anmeldelser (7)


Bibliotekernes vurdering

d. 12. nov. 2008

af

af

Søren Brunbech

d. 12. nov. 2008

Der er nok ingen tvivl om, at også klimadebatten herhjemme vil blive hot op til den store klimakonference i København i 2009, og at det vil øge interessen for Connie Hedegaards engagerede og lettilgængelige bog om de klima-udfordringer, vi står over for, og om det politiske spil for at nå en forpligtende global klima-aftale.

Klima- og energiministeren skriver om de udfordringer både borgere og politikere står over for i forhold til klimaændringerne. Efter et indledende afsnit om den viden vi har om CO2-udledningens konsekvenser, fortæller Connie Hedegaard om de komplicerede forsøg på at nå internationale klimaaftaler, med udgangspunkt i den rolle Danmark har fået som vært for klimakonferencen i 2009. Fx om det uformelle klimadiplomati der udspiller sig når politikere fra hele verden inviteres til Grønland for at se konsekvenserne af klimaændringerne med egne øjne. Velskrevet, og illustreret med bl.a. en del flotte fotografier fra de områder, der er særligt udsat for klimaforandringerne.

Bogen har det politiske engagement i klimaspørgsmålet til fælles med Al Gores En ubekvem sandhed, 2007 og markerer sig i forhold til de fleste andre klimabøger ved at lægge hovedvægten på det politiske spil.

En velskrevet og engageret debatbog af energi- og klimaminister Connie Hedegaard om klimaproblemer og klimadiplomati, der varmer op til næste års klimatopmøde i København.


Jyllands-posten

d. 5. dec. 2008

af

af

Dennis Nørmark

d. 5. dec. 2008


Berlingske tidende

d. 25. nov. 2008

af

af

Lars Henrik Aagaard

d. 25. nov. 2008


Weekendavisen

d. 28. nov. 2008

af

af

Frede Vestergaard

d. 28. nov. 2008


Vejret

Årg. 31, nr. 1 (2009)

af

af

Anne Mette K. Jørgensen

Årg. 31, nr. 1 (2009)


Højskolebladet

Årg. 133, dec. (2008)

af

af

Berit Asmussen

Årg. 133, dec. (2008)