Bøger / skønlitteratur til børn

Da Mias bror blev til en kat


Beskrivelse


Billedbog. Mias lillebror er irriterende. Han larmer, når hun læser i sin bog. Mia lukker øjnene og ønsker, at lillebroren forvandler sig til en kat. Da hun åbner øjnene, er han væk. Er han virkelig blevet til en kat?

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 30. maj 2017

af

af

Marianne Agger

d. 30. maj 2017

Søskende kan være sådan en plage, at man nogle gange ville ønske, at de var en kat i stedet for en lillebror. I hvert fald hvis man er Mia. Sød billedbog om søskendeforhold for børn på 3-6 år.

Mias lillebror, Pelle, er irriterende. Han følger efter hende, tager hendes ting og larmer, når hun læser i sin bog. Mia og Pelle skændes så højt, at deres far beordrer dem ud i haven. Mia ønsker, at Pelle vil forandre sig til en stille kat. Hun lukker øjnene, og da hun åbner dem igen, er Pelle væk. Mia bliver urolig og leder efter ham. Hun får øje på en kat. Måske er Pelle virkelig blevet en kat? Hun snakker til katten og forsøger at kalde Pelle tilbage. Pludselig dukker han op med Anton, som han begynder at lege med. Så får Mia ro til at læse bogen færdig. Forfatteren har tidligere udgivet tre billedbøger på dansk, mens illustratoren har fem danske titler bag sig.

Bogen fortæller på en varm og charmerende måde, hvordan forholdet til ens søskende ofte er fyldt med både irritation og kærlighed og bekymring. Teksten er simpel og ligetil, og de fine illustrationer passer godt til. Tegningerne er ikke fyldt med detaljer, men alligevel er der masser af liv og spil i dem.

Temaet er beskrevet i andre billedbøger som fx BabysuppeAlvin Pang og en søster for meget og Alvin Pang og en søster for meget. Jeg synes bogen her har finere illustrationer end de to andre, men ellers er bøgerne gode på hver deres mådeTemaet er beskrevet i andre billedbøger som fx Babysuppe og . Jeg synes bogen her har finere illustrationer end de to andre, men ellers er bøgerne gode på hver deres måde.