Bøger / skønlitteratur til børn / dyrefortællinger

Da Mumbo Jumbo blev kæmpestor


Beskrivelse


Billedbog. Mumbo Jumbo spiser mysteriesvampe og bliver kæmpestor. Så stor at han ikke kan få kram af Mumbo-mor, og den eneste, der kan hjælpe, er heksen Baba Jaga, der bor i Sibirien, 10.000 km væk. Det bliver en spændende rejse.

Anmeldelser (6)


Bibliotekernes vurdering

d. 17. aug. 2018

af

af

Johanne Elvers Madsen

d. 17. aug. 2018

Herlig billedbog, der sprudler af fortælleglæde og fantasi. Mumbo Jumbo spiser mysteriesvampe og bliver kæmpestor. Så stor at han ikke kan få kram af Mumbo-mor. Den eneste, der kan hjælpe, er heksen Baba Jaga, der bor i Sibirien, 10.000 km væk. Fra 3 år.

Vennerne begiver sig afsted til Sibirien, trukket af kæmpe-Mumbo Jumbo i en hjemmelavet luftballon med Dillens badekar som kurv. Efter en lang rejse, når de frem til Baba Jaga, der tryller Mumbo Jumbo lille igen med en metode, der vist er en blanding af magi, fusionsenergi og ritualer fra fremmede planeter. Dillens badekar og ballonen kom ved en fejl til også at blive små, så nu har de ingen luftballon. Baba Jaga giver dem et lift til Moskva i sit gå-hus og sender dem resten af vejen hjem i en forstørret tekop med propelmotor. Allersidst i bogen interviewes dyrene i ægte reality show-stil, hvor Dille får anledning til at søge om plads i en anden børnebog. Forfatteren har også en samtale med sin søn om historien.

Bogen sprudler af fortælleglæde og fantasi og har en skøn fabulerende stil. Den kommenterer sig selv og refererer til andre værker og kulturelle fænomener på en måde, der både vil glæde børn og voksne. Strids tegninger er flotte og farvestrålende, og han blander i denne bog behændigt tegneseriens og billedbogens virkemidler.

Minder om Mimbo Jimbo og den lange vinter, men denne historie har flere lag. Strid trækker på alt det bedste fra børnelitteraturen, og samtidig er han helt sin egen.


Politiken

d. 23. aug. 2018

af

af

Steffen Larsen (f. 1943)

d. 23. aug. 2018


Weekendavisen

d. 21. sep. 2018

af

af

Anna Karlskov Skyggebjerg

d. 21. sep. 2018


Berlingske tidende

d. 15. sep. 2018

af

af

Jeppe Krogsgaard Christensen

d. 15. sep. 2018


Weekendavisen

d. 25. jan. 2018

af

af

Anna Karlskov Skyggebjerg

d. 25. jan. 2018


Børn & bøger

Årg. 72, nr. 1 (2019)

af

af

Eiler Jensen (f. 1946)

Årg. 72, nr. 1 (2019)