Bøger / faglitteratur

Da Sex and the City ændrede verden


Beskrivelse


Om den amerikanske tv-serie Sex and the City's indflydelse på kvindeliv, både i fiktionen og i virkeligheden.

Anmeldelser (5)


Bibliotekernes vurdering

d. 27. maj 2010

af

af

Katja Larsen

d. 27. maj 2010

Da Sex and the City ændrede verden er selvfølgelig læsning for fans. Samtidig er den til alle med både faglig og privat interesse for kvindeliv på skærmen og i virkeligheden.

Iben Albinus er kulturanalytiker samt filmanmelder og giver her sit bud på effekten af Sex and the City (SATC). Serien og filmene er set af kvinder og mænd i hele verden og der er mange meninger om SATC. Iben Albinus er positiv overfor SATC, men undlader ikke at påpege mangler. For at vise SATC's indflydelse på kvindeliv, i fiktion og virkelighed, sammenlignes der blandt andet med andre serier og film såsom I love Lucy, Friends og Jane Austen. Der er små interviews med fx rejsedirektør for Spies Rejser og en ejer af en sexbutik samt fans, hvor de interviewede giver deres bud på SATC-effekten. Da Sex and the City ændrede verden er krydret med nogle af de bedste citater fra SATC. Den er letlæst og der er både til lystlæseren og til den, der har et fagligt formål med læsningen.

Dette er den første danske bog om SATC. Der findes flere engelsksprogede om seriens indflydelse på kvindeliv.

I Da Sex and the City ændrede verden argumenterer forfatteren for det synspunkt, at serien og filmene har haft stor indflydelse på kvindeliv. Rigtig god læsning om en serie der er elsket og hadet i hele verden.


litteratursiden.dk

d. 16. juni 2023

af

af

Mette Balle Christensen

d. 16. juni 2023

Virkelige hændelser og fiktion flettes sammen i et perfekt og troværdigt plot, og man fornemmer forfatterens store research. Sigrid Melin bor og arbejder som undercover-agent for FE i Beirut. Hun er i...


Berlingske tidende

d. 3. juni 2010

af

af

Nanna Goul

d. 3. juni 2010


Jyllands-posten

d. 28. maj 2010

af

af

Frederikke Lett

d. 28. maj 2010


Weekendavisen

d. 11. juni 2010

af

af

Ole Grünbaum

d. 11. juni 2010