Bøger / skønlitteratur til børn / eventyr

Da solen skulle sælges


Beskrivelse


Billedbog. Den kinesiske prinsesse foretrækker soldatens ægte kærlighed, fremfor de friere, der tilbød hende solen, månen og stjernerne, men kun indtil de hørte om hendes lidt for lange næse.

Anmeldelser (7)


Bibliotekernes vurdering

d. 18. dec. 2018

af

af

Ole Frøslev Christensen (skole)

d. 18. dec. 2018

"For mange år siden, dengang tiden var så ung, at der slet ikke var noget, der hed "i gamle dage", levede der i Kinas land en mægtig kejser, som var så rig . .. at han kunne købe alle himlensstjerner og alligevel have penge tilbage." Hermed er stilen anslået i det eventyr, som to af vore bedste børnebogskunstnere har lavet sammen. I den kendte farverige akvarelteknik med alt, hvad derkan bydes på at kineserier og i et morsomt nutidigt eventyrsprog fortælles om en smuk kinesisk prinsesse, hvis friere overgår hinanden i storslåede tilbud. En vil købe månen, en anden stjernerne.Men det unge sendebud forpurrer snedigt planerne, for jævne folk kan ikke undvære nattens vejvisere. En tredje frier, som vil købe solen, lader sig ikke narre, og snart ligger hele Kina i mørke.Prinsessen er dybt ulykkelig, og kejseren forstår, hvad det vil sige at undvære solen, lyset og varmen. Så tilbyder sendebudet det dyreste, han ejer: sit hjerte - og kærligheden sejrer. Det er enfornem dansk billedbogi international klasse. Den kan selvlæses fra 4. klasse, men ellers skal der ikke nævnes aldersgrænser, for det er et rigtigt eventyr.


Bibliotekernes vurdering

d. 18. dec. 2018

af

af

Nana Gitz Madsen (børn)

d. 18. dec. 2018

Et kinesisk eventyr i billedbogsform. Kejserens datter skal giftes bort til den, der vil skænke hende det dyrebareste, der findes. Mange friere melder sig, men det flotteste tilbud er fra ham,der vil give hende månen. Soldaten, der skal bringe bud, er ked af at miste månens skønhed og fortæller den kommende ægtemand, at bruden har en meget lang næse. Så afstår han. Og den historiegentager sig, da en frier meddeler, hans gave er alle stjernerne. Men han, der vil forære selve solen, er lige ved at få prinsessen. Heldigvis bliver det soldaten, der vinder, med sit hjerte somgave - og solen forbliver fælleseje. - Et godt fortalt eventyr, nyt i indhold, men med eventyrets traditionelle ingredienser og opbygning. Billederne er i Sv. Ottos sædvanlige stil, blyant ogakvarel. De formidler meget smukt handling og stemning i eventyret, både det specielt kinesiske miljø og naturscenerierne. Farveskalaen er bredt koloristisk. Billederne veksler mellem personoptrinuden baggrund og størrebilleder op til to sider, der med raffinerede enkle remedier angiver tid og rum. Fra ca. 4 år og opefter.


Information

d. 1. maj 1986

af

af

Anna Poulsen

d. 1. maj 1986


Børn & unge

årg 17, nr 31 (1986)

af

af

Steen Katz

årg 17, nr 31 (1986)


Politiken

d. 3. dec. 1985

af

af

Ingerlise Koefoed

d. 3. dec. 1985


Aktuelt

d. 27. nov. 1985

af

af

Steffen Larsen

d. 27. nov. 1985


Fyens stiftstidende

d. 18. mar. 1986

af

af

Peter V. Eriksen

d. 18. mar. 1986