Bøger / skønlitteratur til børn / spænding

Da Vinci mysteriet : fortalt for yngre læsere!


Beskrivelse


Professor i symboler, Robert Langdon, og den unge franske kryptolog, Sophie Neveu, skal hjælpe politiet i Paris med at opklare det brutale mord på direktøren for Louvre. Sporene peger på et hemmeligt selskab, der i århundreder har gemt på et vigtigt religiøst relikvie - men det haster med opklaringen.

Anmeldelser (12)


Bibliotekernes vurdering

d. 19. juni 2018

af

af

Lone Krøgh

d. 19. juni 2018

Da Vinci mysteriet er kendt som en stærkt underholdende roman om kunst, symboler og hemmelige loger. Her er den bearbejdet og forkortet en smule, så den også appellerer til læsere fra cirka 14 år.

Inden han ser sig om, er Harvardprofessor Robert Langdon sammen med den unge franske kryptograf Sophie Neveu dybt involveret i at hjælpe politiet i Paris med at opklare det brutale mord på direktøren for Louvre. Gerningsstedet er spækket med kodede meddelelser og mystiske tegn, og Robert og Sophie bliver hovedpersoner i et spil, som viser sig at have forbindelse til gamle loger, skjulte broderskaber og myten om den hellige gral.

Velfungerende og hæsblæsende underholdning fyldt med utrolige sammentræf og fantastiske begivenheder. Den er effektfuldt komponeret og indeholder masser af viden om kunst, religion, historie, Paris, Tempelherrerne med mere. Man lader sig gladeligt indfange af historien og i det fascinerende og underholdende univers af tvetydigheder, gådefulde henvisninger og dobbeltspil, glemmer man næsten, at handlingen ret beset er forceret og ganske usandsynlig.

I slipstrømmen fra den overmåde populære "Da Vinci mysteriet" (2002) er der udkommet en lang række lignende bøger. Denne udgave for yngre læsere er forkortet og omformuleret en smule, uden at det er gået ud over handlingen eller atmosfæren.


Bibliotekernes vurdering

d. 3. nov. 2003

af

af

Lone Krøgh

d. 3. nov. 2003

At denne page turner af en amerikansk krimi er blevet en rigtig bestseller, kan jeg godt forstå; man lægger den nødig fra sig før allersidste side er læst! Robert Langdon, en amerikansk symbolforsker, er i Paris, da direktøren for Louvre bliver fundet myrdet. Gerningsstedet er spækket med kodede meddelelser og mystiske tegn, så Robert og den unge franske kryptograf Sophie Neveu bliver tilkaldt af politiet. Pludselig er de hovedpersoner i en hæsblæsende og nervepirrende jagt på en hemmelig skat, som viser sig at have forbindelse til århundredgamle loger og skjulte broderskaber. På mindre end ét døgn og i kapløb med tiden klarer Robert og Sophie på udspekuleret og nervepirrende vis at slippe fra politiet, fjender og venner, samtidig med at de kommer tættere på den fascinerende myte om Den Hemmelige Gral. Da Vinci mysteriet er meget velskrevet, elegant komponeret og fyldt med viden om kunst, religion, historie, Paris, Tempelherrerne og meget andet. Der er fart over feltet (turbo), ganske usandsynlige sammentræf og fantastiske begivenheder, men det tilgiver man hellere end gerne, mens man befinder sig i det fascinerende og underholdende univers af tvetydigheder, gådefulde henvisninger og dobbeltspil. Det er Dan Browns første roman på dansk.


Bibliotekernes vurdering

d. 2. juni 2005

af

af

Lone Krøgh

d. 2. juni 2005

Da Vinci mysteriet fra 2003 behøver ikke nogen nærmere præsentation - der findes næppe det bibliotek, som ikke adskillige gange har måttet supplere på grund af overvældende og vedvarende efterspørgsel. Her kommer så et pragtværk af en illustreret udgave i stort format og på glittet papir, hvor de kunstværker, bygninger, steder og symboler, som beskrives i romanen, bliver gengivet på 150 flotte farvefotografier. Netop til Da Vinci mysteriet er det kongenialt med en illustreret udgave, fordi den er så spækket med henvisninger til kunst, religion, historie, Paris, Tempelherrerne m.v., som man måske ikke lige har 100% præsent. Læser man i sengen, i bussen, på stranden etc., er den illustrerede udgave dog ikke specielt anvendelig, for den vejer godt til på grund af formatet og papirkvaliteten. Da Vinci mysteriet skal nu filmatiseres og der kan således ventes stigende efterspørgsel på romanen, og jeg vil mene, at den illustrerede udgave er et uomgængeligt supplement til den ordinære udgave på alle biblioteker.


litteratursiden.dk

d. 19. jan. 2004

af

af

Maike Albertsen Zwoch

d. 19. jan. 2004

Den franske kryptograf Sophie Neveu har ikke haft forbindelse med sin bedstefar i 20 år, da denne pludselig kontakter hende. Han er museumsdirektør på Louvre og har vigtige oplysninger til hende. Han ...


Weekendavisen

d. 21. nov. 2003

af

af

Morten Scholz

d. 21. nov. 2003


Jyllands-posten

d. 8. apr. 2004

af

af

Niels Lillelund

d. 8. apr. 2004


Berlingske tidende

d. 4. juni 2005

af

af

Gert C Nielsen

d. 4. juni 2005


Standart

Årg. 18, nr. 2 (2004)

af

af

Anton Koch-Nielsen

Årg. 18, nr. 2 (2004)


Berlingske tidende

d. 3. jan. 2004

af

d. 3. jan. 2004


Børsen

d. 4. aug. 2004

af

af

Christa Leve Poulsen

d. 4. aug. 2004Informationer og udgaver