Bøger / skønlitteratur / roman

Dårlig karma


Beskrivelse


Kim er en succesfuld tv-vært, der glemmer mand og barn i farten. Den aften, hun vinder en stor pris, dør hun samtidig, da et stykke af en rumstation rammer hende i hovedet. Hun reinkarneres som myre og må nu gennemleve en lang række liv som myre, marsvin og hund, mens hun langsomt bliver klogere på de vigtige ting i livet.

Anmeldelser (4)


Bibliotekernes vurdering

d. 21. mar. 2012

af

af

Sanne Caft

d. 21. mar. 2012

Dårlig karma er en underholdende og lettere skæv bog, der er solgt til utallige lande. Giv den til dem, der har brug for afslappende ferielæsning eller en roman, der på let og humoristisk vis jonglerer med tunge emner som død og reinkarnation.

David Safier er tysk og er manuskriptforfatter. Dårlig karma er hans debut og en charmerende en af slagsen. Historien er relativt enkel. Fortælleren er en kvindelig succesfuld tv-vært, der har styr på karrieren og ikke så meget andet. I starten dør hun (sic!) og må nu gennemleve en lang række reinkarnationer både som myre, marsvin og hund, imens hun langsomt bliver klogere og klogere på sig selv og sit tidligere liv. Tonen er tør, ironisk og som ekstra bonus optræder Casanova i romanen som reinkarneret myre (og efterfølgende marsvin og kat) med en række noter i dagbogsform. Forsidens stabel af hund, kat, marsvin, regnorm og myre sælger romanen ganske fint, og basideteksen uddyber godt.

Dårlig karma minder lidt om selvhjælpsbøger uden den (nogle gange medfølgende) frelste tone.

Humoristisk, underholdende roman om livet og døden og alt det der. Forfatteren er en debuterende tysker, der har arbejdet i samme tv-branche som hovedpersonen. Fin ferielæsning, der balancerer en let tone med et potentielt tungt emne.


litteratursiden.dk

d. 2. apr. 2012

af

af

Merete Trap

d. 2. apr. 2012

Hvad er vigtigt for dig i livet? Er det karrieren, er det pengene, er det jagten på drømmen om succes? Eller er det din familie, din mand og dine børn? Karrierekvinden Kim Lange har så travlt med sin ...