Bøger / skønlitteratur til børn / roman

Dæmonen


Beskrivelse


Gyser om Rasmus og hans forældre der skal have et plejebarn med på efterårsferie. Men drengen er ikke som andre børn og sommerhuset ligger ved siden af det gods hvor drengens forældre blev myrdet sidste år.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 30. okt. 2012

af

af

Martin W Hansen

d. 30. okt. 2012

Henvender sig til gyser-læserne fra ca. 12 år og opefter. Bogen vil let sælge sig selv til målgruppen på den flotte forside og spændende bagsidetekst.

Vi kender forfatteren fra hendes pigeserier, men her er en rendyrket gyser i Mareridt-serien. Det gør hun faktisk godt. Det er historien om Rasmus, hvis forældre tager det mærkelige plejebarn, Gabriel, med i sommerhus i en efterårsferie. Men noget er helt galt, for Gabriels forældre blev myrdet for kun 1 år siden, og selvom han siger han intet kan huske, skete det vist alligevel på godset ved siden af sommerhuset. Snart spekulerer Rasmus som en gal over, hvorfor hans forældre har taget det underlige plejebarn med - og er det ikke ligesom om, der også er noget forandret ved hans mor og far? Det er en rigtigt flot bog i stift bind med en flot og uhyggelig dæmonskikkelse på forsiden og en fængende bagsidetekst, som nok skal sælge sig selv til vore gyser-fans. Bogen er illustreret af den altid fantastiske Peter Snejbjerg, hvis stil lægger op til klassisk gys og en smule klamhed.

Uhygge der skabes ved, at det kendte og normale pludselig bliver sært og fremmed, er en opbygning der er velkendt for målgruppen. Kan let sammenlignes med Gåsehud og lignende serier.

Klassisk gys med snigende uhygge og gode illustrationer. Et af de bedste bind fra denne forlagsserie.