Bøger / skønlitteratur til børn / roman

Dæmonens hus


Beskrivelse


Den 13-årige Jon og hans søster Line er på cykelferie. De finder et gammelt faldefærdigt hus, men noget ondt lurer. En dreng holdes fanget i et spejl, og snart må Jon og Line kæmpe for deres liv mod det onde selv.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 6. maj 2020

af

af

Henriette Olesen

d. 6. maj 2020

Et faldefærdigt hus i en mørk skov, et skrig i natten og en dreng i et spejl. Godt gys til alle i alderen 10-14 år.

Den 13-årige Jon og hans søster Line er taget på cykeltur. Midt om natten vågner Jon af et skrig i natten, han drages mod skriget, som leder ham hen til et stort faldefærdigt hus. Inde i huset drages han mod kælderen, hvor han pludselig ser i en dreng fanget i et spejl. Jon løber tilbage til sin søster for at få hende til at hjælpe, og de beslutter sig for at tage tilbage til huset den næste nat for at hjælpe drengen. Da de ankommer til huset, ser de drengen blive trukket ned i en brønd af en gammel heks. De følger efter, og snart må de stå ansigt med deres største frygt, nemlig Djævlen selv. Kan de bekæmpe det onde og redde drengen? og kan de nå det, inden klokken slår midnat.

Bogen er velskrevet med et fint let tilgængeligt sprog, spændingskurven holdes lige tilpas, så historien stadig er uhyggelig, men aldrig for meget. Der vil være mulighed for at få et godt gys, og visse kapitler er så spændende, at man lige skal læse lidt mere.

Et par andre gode gys er fx Fanget i fryserummetMarv & ben - forfulgt i serien "Koldt blod" eller Marv & ben - forfulgt i serien "Marv & ben"Et par andre gode gys er fx Fanget i fryserummet i serien "Koldt blod" eller i serien "Marv & ben".