Bøger / faglitteratur

Dæmonistan : det lutherske paradis


Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 11. juni 2015

af

af

Dorthe Marlene Jørgensen

d. 11. juni 2015

Lille bog der gennemgår grundtrækkene i den lutherske religion, ud fra den tanke at vi danskere ikke ved ret meget om den, men kun ved hvad der er værre. For religionsinteresserede.

Bogen indledes med kapitler om menneskets frie vilje og lutheranismen i Danmark. Derefter følger kapitler om det lutherske kunstsyn, den danske identitet i forhold til Luther, om psykologi og identitet, om den lutherske formynderstat og om stilretninger i luthersk æstetik og indre mission i Danmark. Det afsluttende er en oversigt over lutheranismens historie og citater fra Martin Luther.

Sprogligt skriver Jakob Munck så det er letlæseligt og forståeligt. Emnet er rigtig interessant, men bogen er lidt forvirrende, da der rundes mange ting, som man umiddelbart ikke lige kan se sammenhængen i. Derudover bliver det meget subjektivt, da forfatterens egne holdninger skinner igennem. Dette skal man have for øje.

Der findes ikke så meget om emnet. Men tilgangen er ligesom Jakob Munks tidligere udgivelser. Jakob Munck har tidligere skrevet Lutheranisme og dansk identitet som i mange træk minder om nærværende bog. Nærværende bog ser dog ud over den danske identitet.