Bøger / faglitteratur / øvelser

Dagbogsliv : skriv, elsk og vær dig


Beskrivelse


Selvhjælpsbog med personlige anekdoter, råd og masser af skriveøvelser til dig, der gerne vil i gang med at skrive dagbog og tømme både hjerte og sind.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 2. juni 2023

af

af

Stine Liberty Skovgaard

d. 2. juni 2023

Selvhjælpsbog med personlige anekdoter, råd og masser af skriveøvelser til dig, der gerne vil i gang med at skrive dagbog og tømme både hjerte og sind.

Bogens korte kapitler starter med historier fra forfatterens liv og hvordan hun bruger dagbogen som værktøj til at reflektere over emner som kærlighed, venskab, seksuel lyst, kreativitet, karriere og familie. Et særligt fokus er på kvindens rolle og følelsesliv, der ifølge forfatteren ofte tilsidesættes, undskyldes og udskammes, men som gennem dagbogsskrivningen kan styrkes og dyrkes. Hvert kapitel afsluttes med en eller flere skriveøvelser i dagbogen, fx punktlister, hurtigskrivning og rollespil, hvor man skriver til sig selv i du-form. Forfatteren er især kendt for sine børnebøger, fx Rævefælden.

En kort, let indføring i at skrive dagbog. Rådene og skriveøvelserne er hentet fra forfatterens eget liv og er dermed ikke teoretisk funderet, men snarere et personligt bud på, hvordan dagbogen kan bruges som værktøj.

Lignende øvelser til selvrefleksion findes fx i SkriveterapiSkriveterapiMinder om fremtiden og den noget ældre . I romanen Minder om fremtiden finder hovedpersonen sin 40 år gamle dagbog og ser tilbage på sin fortid og sit yngre jegLignende øvelser til selvrefleksion findes fx i og den noget ældre . I romanen Minder om fremtiden finder hovedpersonen sin 40 år gamle dagbog og ser tilbage på sin fortid og sit yngre jegLignende øvelser til selvrefleksion findes fx i Skriveterapi og den noget ældre Skriveterapi. I romanen finder hovedpersonen sin 40 år gamle dagbog og ser tilbage på sin fortid og sit yngre jeg.